Förskollärare till Kungsängsenheten

Om jobbet

Vår verksamhet

Kungsängsenheten är en enhet med förskolorna Bitbocken, Bitbockens paviljong, Björnbäret, Enbäret, Murklan, Solstenen och Rönnbäret som ligger i Smedby/Rambodal. Hit söker vi nu nyfikna och utvecklingsvilliga förskollärare som ska arbeta med oss och fortsätta att driva den pedagogiska verksamheten framåt tillsammans med sitt arbetslag.

Inom enhetens förskolor arbetar vi med att ge barnen möjlighet till många lärandesituationer, där de ska stimuleras till nyfikenhet, kreativitet, skapande och fantasi. Detta gör vi genom att arbeta temainriktat, med fokus på olika prioriterade utvecklingsområden för vår enhet. Läsårets tema är Mönster och under året jobbar vi aktivt med våra prioriterade uvecklingsområden som är: lärmiljöer och barnens lärprocesser.

Vi arbetar med dokumentation för att på olika sätt synliggöra och utvärdera den verksamhet vi erbjuder barnen. Ett viktigt mål för oss är barns delaktighet och inflytande. Vi arbetar aktivt för att barnen ska ha möjlighet att påverka det som sker i verksamheten.

2011 startade vi upp ett arbete kring CDE (Community Design Education). Det är ett projekt som inom hela enheten syftar till att utveckla en samsyn på barns lärande samt skapa ett gemensamt förhållningssätt utifrån vår vision. Utifrån denna gemensamma vision har pedagogerna arbetat i olika forskargrupper och därefter har enheten arbetat aktivt med feedback och teknologi i verksamheten. Detta har utmynnat i att vi satsat på Ipad som verktyg, teknik i förskolan samt feedback som kommunikationsstrategi.

Inom enheten har vi en utvecklingsledare som tillsammans med chef och pedagoger utvecklar och driver det pedagogiska arbetet framåt.

Alla arbetslag inom enheten jobbar efter vår Temamodell och ingår i nätverk där det kollegiala lärandet får stort utrymme samt kompetensutveckling utifrån våra prioriterade utvecklingsområden.

Din profil

Vi söker dig som har förskollärarexamen, nyexaminerad eller med erfarenhet av att jobba inom förskolan. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra, du kan anpassa dig till ändrade omständigheter och kan se möjligheter i förändringar. Du är positiv, tar egna initiativ och har fokus på att utveckla verksamheten. Du är nyfiken på att arbeta i tema och projekt och du är lyhörd för barnens tankar och uttryck.

Du är trygg i din pedagogroll och utifrån barngruppens behov kan du planera, utveckla och reflektera kring hur arbetet med barnen ska få en röd tråd genom hela verksamheten.

Är du den nyfikna, utvecklingsvilliga pedagog som vi söker? Välkommen med din ansökan!

Mer information och ansökan

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med start i januari.

Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under hösten

Vill du veta mer om tjänsterna kontaktar du:

Pernilla Bärefalk, förskolechef, 073-020 19 61

Gunilla Wahlberg, förskolechef, 073-020 28 13

Susanne Andersson, förskolechef, 072-598 67 68

Din ansökan vill vi ha senast 12 december.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

39 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 nov

Om företaget