Förskollärare till Körsbäret

Om jobbet

VÅR VERKSAMHET

Smedby är ett område dit barnfamiljer gärna flyttar. Här finns en förskole enhet med två förskolor, Äpplet och Körsbäret, med gemensam chef.

Vi söker nu en förskollärare till förskolan Körsbäret.

Omsorg och lärande bildar en helhet i vår verksamhet. Vi arbetar med att främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet hos alla barn.

Vår vision är att stärka barnets självkänsla, självtillit, självförtroende och lust. Enheten arbetar med värdeorden trygghet, respekt och engagemang, som genomsyrar verksamheten.

Enheten har ett projektinriktat arbetssätt som utgår från ett gemensamt tema som löper över tre år. Vi är nu inne på vårt tredje och sista år med Tema Människa.
På Körsbäret arbetar engagerade pedagoger i stora arbetslag inspirerade av Reggio Emiliafilosofin, som är en pedagogik som ständigt förnyas och utvecklas, med barnet som utgångspunkt.

Enheten har en ateljépedagog som ansvarar för den pedagogiska verksamheten i ateljén och är arbetslagen behjälplig i den kreativa processen under arbetslagens reflektion kring det aktuella projektet.

Vi erbjuder mentor till nyanställda, arbetslagsreflektion, nätverk och planeringstid. Besök gärna vår blogg: www.smedbyforskolor.blogspot.se

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du, tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget, för att utveckla, planera, dokumentera och följa upp det pedagogiska arbetet utifrån uppdraget i läroplanen och enhetens egna prioriterade områden.

Din profil

Vi söker dig som har förskollärarexamen och är väl insatt i styrdokumenten. Vi värdesätter egenskaper som samarbets- och kommunikationsförmåga med barn, föräldrar och kollegor.

Du är positiv, tar egna initiativ och har fokus på att utveckla verksamheten. Du är genuint nyfiken på barnens tankar och upptäckarlust och vill vara en del av deras erfarenhetsvärld så du kan leda, utmana och inspirera vidare.

Vi ser gärna att du har intresse för och kunskaper/erfarenheter av Reggio Emiliainspirerat arbetssätt.

Mer information och ansökan

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med start den 9 januari 2017 eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du förskolechef Anette Håckerström, telefon 073-0201054.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 december.
Jobbfakta
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget