Förskollärare till Hasselgårdens förskola

Om jobbet

Vår verksamhet

Kom och var en del av vårt gäng! Här samspelar gedigna erfarenheter och kunskaper med nya. Vår sammansättning av mer och mindre erfarna pedagoger gör oss till ett proffsigt gäng som söker ständig utveckling. Vi tar kontinuerligt emot lärarstudenter och är vana vid att lotsa in nybakade förskollärare i yrket.

Vår förskola ligger naturnära i Skärblacka och ingår i en enhet med Mellangårdens förskola och Sågträffens familjecentral. Skärblacka ligger utanför Norrköping. Hit tar du dig med bil eller buss, förbindelserna är goda. Perfekt för dig som vill jobba lite utanför city utan att behöva resa långt till arbetet.

Förskolan tar emot ca 70 barn fördelade på yngrebarns- och äldrebarnsavdelningar.

På Hasselgårdens förskola planerar vi verksamheten med barnets delaktighet i lärprocessen som utgångspunkt. Barnens intressen och strategier ligger till grund för innehållet i vårt projektinriktade arbete, och i vårt sätt att utforma förskolans miljöer.

Hasselgården har nära till naturen och en stor utegård som inspirerar barn och vuxna i deras gemensamma utforskande.

Förutom kokerska och alla professionella pedagoger finns även en utvecklingspedagog som vägleder och utmanar pedagogerna i deras pedagogiska arbete.

Vi arbetar just nu med att utveckla vårt arbete med pedagogisk dokumentation och projektinriktat arbetssätt. Pedagogerna utvecklas och utmanas i sitt arbete genom föreläsningar, lurser och litteratur.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förskollärare till vårt härliga gäng. Du kommer att ingå i ett samarbetslag om 6 personer på yngrebarn.

Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för, och är delaktig i förskolans arbete med pedagogisk dokumentation, det projektinriktade arbetssättet, verksamhetens lärmiljöer och likabehandlande arbete.

Du är medverkande i vårt driv framåt med barnets lärande i fokus. Vidare är du professionell i ditt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är en medutforskande pedagog som möter barnet i dess intressen och strategier. Dessa ligger till grund när du utmanar barnet vidare.

Din profil

Du är utbildad förskollärare med ett intresse att utveckla så väl verksamhet som dig själv. Gedigen erfarenhet eller inte? Det är mindre viktigt för oss. Det viktiga är att du är rätt person och kompletterar oss.

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument.

Du ser samarbetet med andra som en förutsättning för utveckling av verksamheten och tar ansvar för att ditt samarbete med andra bygger på ett professionellt förhållningssätt.

Vi värdesätter att du är en aktiv medarbetare som ser din yrkesmässiga utveckling som viktig.

Du ser lärplattan som ett verktyg och använder den i ditt arbete med pedagogisk dokumentation

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i januari 2017.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Jessica Rask, förskolechef, 011-151128.

Din ansökan vill vi ha senast 31 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget