Förskollärare till Äppellundens förskola

Om jobbet

Vår verksamhet

Vill du arbeta på en av Norrköpings kommuns vackraste förskolor

Vi är ett glatt gäng som arbetar på Äppellundens förskola och nu söker vi en ny kollega kan det vara du?

Äppellundens förskola är en 4-avdelningsförskola. Det är en helt nybyggd förskola som ligger naturskönt belägen i Eksund cirka 1 mil utanför Norrköping och ca 5 km från Klockartorpet. Vår gård är väl tilltagen med Äppelträd och stora lekytor för barnen som skapar utrymme för ett kreativt arbetsätt. Innemiljön har stora personalytor både för vila och arbete. Vi kan erbjuda personalrum, pedagog arbetsplatser, samtalsrum och ett stort konferensrum. Allt är smakfullt inrett och praktiskt organiserat.Avdelningar är också helt nyinredda med en enhetlighet med möbler som är anpassade för barns utveckling och lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi använder leken för att skapa ett lustfyllt lärande som stärker barnens självkänsla, nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar i ett projektinriktat arbetssätt där vi utgår från barnens tankar och idéer. Under flera år har vi utvecklat vår lärandemiljö till en stimulerande och utmanande miljö för våra barn.

Just nu arbetar vi mycket med att utveckla vårt arbetssätt och genom detta skapa goda förutsättningar för varje barns lärande och utveckling. Det finns en ateljérista och en pedagogisk utvecklingsledare anställd i spåret som stöttar oss i vårt pedagogiska utvecklingsarbete på förskolan.

Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas som förskollärare. Vi har många pedagogiska diskussioner och regelbundna reflektionstillfällen utifrån vårt uppdrag. Vi är ett arbetslag som har högt till tak och vår drivkraft är att hela tiden försöka utveckla och förbättra vår verksamhet.

Vi är med i ett internationellt projekt vilket innebär att vi kommer att resa till Irland och Teneriffa för att lära oss mer om dessa länders pedagogiska verksamhet. I projektet ingår också en resa till Reggio Emilia i Italien där vi kommer att gå en utbildning i deras pedagogiska filosofi och arbetssätt.

Din profil

Vi söker dig som har förskolärarexamen. Du ska vara nyfiken på barns lärmiljö och ha kunskap om hur du möter det enskilda barnet utifrån behov, önskemål och tankar. Ditt arbetssätt ska vara väl förankrat i läroplanen. Du bör därför kunna leda, reflektera och utveckla det pedagogiska arbetet så att det stimulerar och utmanar barnens utveckling och lärande.

Vi arbetar i storarbetslag och ser förmågor som flexibilitet, samarbetsförmåga och helhetssyn på verksamheten som viktiga. Du kan dokumentera och reflektera såväl individuellt som tillsammans med ditt arbetslag och utifrån detta analysera resultatet för att se möjligheter till utveckling. Du har även ansvar för att skapa en god relation med hemmen och bidra till ett positivt arbetsklimat på arbetsplatsen.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Susanne Pettersson, förskolechef, 0730-20 26 70.

Vi vill ha din ansökan senast den 14 november
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskolelärare
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget