Erfaren förrättningslantmätare

Om jobbet

Vår verksamhet
Norrköpings kommun har egen lantmäteriverksamhet. Det kommunala lantmäteriet har en viktig roll i den utveckling som nu sker i Norrköping med utbyggnad av nya bostadsområden som t ex Inre hamnen och etablering av företag. Enhetens huvudarbetsuppgifter är fastighetsbildning och fastighetsregistrering samt rådgivning, service och uppdrag inom fastighetsområdet. Vårt verksamhetsområde är hela Norrköpings kommun vilket innebär ett brett spektra av förrättningar och uppdrag av såväl tätorts- som landsbygdskaraktär. Vi har ett nära samarbete med andra förvaltningar inom kommunen och medverkar aktivt i kommunens planarbete och då med särskild inriktning mot genomförandefrågor. Genom vår verksamhet arbetar vi med att utveckla vår gemensamma samhällsbyggnadsprocess och uppfylla kommunens vision för Norrköping 2035!

Genom den snabba utvecklingstakten i Norrköping behöver vi nu förstärka vår organisation med ytterligare förrättningslantmätare.

Arbetsbeskrivning
Här finns massor av spännande arbetsuppgifter som väntar på dig i form av alla typer av lantmäteriförrättningar. Inom ett par år kommer sannolikt förrättningar knutna till utbyggnaden av Ostlänken och utvecklingen av nya stadsdelar kring det planerade nya Resecentrumet och i Inre hamnen bli ett alltmer dominerande inslag bland dina arbetsuppgifter. Vi arbetar också med större förrättningar av mera landsbygdskaraktär, t.ex. anläggnings- och ledningsförrättningar för vägar och va-ledningar.

Som förrättningslantmätare kommer du självständigt att handlägga lantmäteriförrättningar av varierande komplexitet. Du kommer att arbeta med förrättningar inom staden och på landsbygden. Utöver att arbeta med förrättningar kommer du utifrån intresse även att arbeta med andra uppgifter inom lantmäterimyndigheten, som t ex utvecklingsarbete och utredningar. Du kommer också att delta i arbete inom samhällsbyggnadsprocessen och andra projekt inom kommunen. Hos oss är kompetensutveckling och en lärande organisation viktigt och du kommer att erbjudas möjlighet att utvecklas i arbetet genom att delta på kurser, seminarier och branschkonferenser. Vi vill också att du aktivt bidrar till vår gemensamma kompetensuppbyggnad genom att stödja kollegor och på olika sätt dela med dig av dina kunskaper.

Din profil
Vi söker dig som har civilingenjörs- eller högskoleutbildning inom lantmäteri eller alternativt annan motsvarande högskoleutbildning. Du kan även ha en utbildning inom juridik med fastighetsinriktning. Erfarenhet från arbete med fastighetsbildning och fastighetsrätt är meriterande. Vi ser helst att du har jobbat som förrättningslantmätare under några år eller har flerårig erfarenhet av andra arbetsuppgifter med lantmäterianknytning.

Förutom sakkunskap inom ämnesområdet kräver arbetsuppgifterna att du har god analytisk förmåga, är strukturerad men samtidigt flexibel samt kan ta ansvar för såväl din egen arbetsprestation som verksamhetens totala resultat. Förmåga att skapa förtroendefulla relationer med både fastighetsägare och kollegor är andra faktorer som vi sätter värde på. Du har en väl utvecklad förmåga att kunna anpassa din kommunikation i olika situationer. Du har lätt att samarbeta i grupp och har hög servicekänsla. Arbetet förutsätter att du behärskar svenska mycket väl i både tal och skrift samt har körkort.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna någon av oss: förvaltningschef Anna Amrén, 011 - 15 13 01, förrättningslantmätare Joakim Karlsson, 011 - 15 19 19, och Anna Carlsson, 011 - 15 13 65. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@norrkoping.se.

Din ansökan vill vi ha senast den 26 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Offentlig Förvaltning
Publicerad

55 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 okt

Om företaget