Enhetschef till arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontorets verksamheter bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter till människor. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag som innebär att erbjuda medborgare möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjlig.

I förvaltningen är vi cirka 350 anställda som ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsinsatser, samhällsorientering, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola.

Vi söker nu en enhetschef till ekonomiskt bistånd.

Verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd ansvarar för myndighetsutövning genom att utreda, bedöma och besluta om rätten till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Ekonomiskt bistånd består av en mottagningsenhet och fyra enheter. Samtliga enhetschefer verkar i nära samarbete med varandra.

Ekonomiskt bistånd har ett nära samarbete med kontorets arbetsmarknadsenhet, samverkar med myndigheter och aktörer i övriga samhället och då särskilt inom utbildning, arbetsmarknad samt hälso- och sjukvården.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som ledare i en politiskt styrd organisation, är mål- och resultatinriktad, tydlig, initiativrik med stor flexibilitet och ser en utmaning i att leda nya generationer med nya attityder och värderingar som kan skilja sig åt från dagens.

Som enhetschef kommer du att samordna, leda och fördela det dagliga arbetet, motivera och vara ett stöd för arbetsgruppen. Du ska även vara drivande i att utveckla nya metoder och arbetssätt.

Våra enhetschefer har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar och ingår i verksamhetensområdets ledningsgrupp som består av verksamhetschef för ekonomiskt bistånd samt enhetscheferna på ekonomiskt bistånd.

Din profil

Du har socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen.

Har du arbetat som chef eller ledare ser vi det som en merit.

Du har erfarenhet från kommunal socialtjänst med myndighetsutövning samt har ett genuint intresse för socialt arbete. Har du erfarenhet från ekonomiskt bistånd är det meriterande.

Vi förutsätter att du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och har förmåga att utveckla medarbetare och skapa ett gott arbetsklimat.

Du behärskar svenska både i tal och skrift.

Vill du tillsammans med andra vara med och utveckla det sociala arbetet och samverkan med Arbetsförmedlingen i Norrköping är det här en tjänst för dig att söka!

Mer information och ansökan

Tjänsten som enhetschef är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Tina Mathsson, verksamhetschef på ekonomiskt bistånd på telefon 011-15 37 93 eller 0761-259 535.

Din ansökan vill vi ha senast 13 november.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget