Ekonomistrateg till ekonomi- och styrningskontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Ekonomi- och styrningskontoret är ett av kommunstyrelsens kontor och har kommungemensamma resurser för arbete med ekonomi, kvalitetsfrågor, IT-frågor, upphandlingsfrågor, strategiska miljöfrågor, strategiska frågor rörande välfärd och hållbar utveckling, statistik och omvärldsbevakning.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar där du får arbeta med kvalificerade ekonomifrågor ur ett helhetsperspektiv. Du kommer att arbeta i nära samarbete med ekonomidirektören och övriga ekonomer på kontoret och ha många kontakter med kommunens förvaltningar.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • Leda kommunens övergripande budgetprocess
  • Sammanställa kommunens månatliga ekonomiska uppföljning
  • Leda och utveckla kommunens övergripande arbete med intern styrning och kontroll
  • Utreda olika strategiska frågor ur ett ekonomiskt perspektiv
  • Hålla dig uppdaterad om kommunala ekonomifrågor
  • Delta i interna och externa nätverk
Arbetet är varierande och ställer stora krav på analytisk förmåga och förmåga att kunna prioritera. Du måste kunna presentera komplex ekonomisk information på ett begripligt sätt och vara van vid att ha stora samarbetsytor.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi och som har några års erfarenhet från liknande arbete, gärna i en större organisation. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är önskvärt.

Du har en god analytisk förmåga och är duktig på att förstå komplexa sammanhang och göra det svåra enkelt. Du ska vara bekväm med att hålla presentationer för stora grupper och ha en god pedagogisk förmåga.

Att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt, är en förutsättning för arbetet. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer och att du är lösningsfokuserad.

Du är självgående och driven och har en förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt en förmåga att leverera resultat under givna tidsramar.

Du har mycket goda kunskaper i Excel.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Claes-Göran Magnell, chef ekonomi- och styrningskontoret, mobil 073-020 27 58 eller Petter Skill, ekonomistrateg, mobil 072-235 46 67.

Din ansökan vill vi ha senast den 21 december 2016.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Controller
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget