Ekonomichef till Exova Material Technology

Om jobbet

Lockas du av att arbeta med en bredd av ekonomifrågor, från redovisning, bokslut och rapportering till verksamhetsstyrning och affärsstrategiska frågor?
Har du intresse av övergripande företagsledande arbete och vill bidra med helhetssyn och affärsmässighet, då är det här din möjlighet!

Dina arbetsuppgifter

I din roll ingår att leda ekonomiteamet (om två personer) som tillsammans med dig arbetar med alla ekonomirelaterade uppgifter, både ur ett legalt och internationellt perspektiv. Du ansvarar för all finansiell rapportering till den engelska ägaren och ingår även i dess finansnätverk. Du kommer att leda företagets budget- och prognosarbete samt styrning och uppföljning mot företagets finansiella mål. Utöver detta har du ett systemansvar för ekonomidelen i Jeeves där det finns stor utvecklingspotential. Ekonomichefen ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Verksamheten är under förändring med tydliga målsättningar framåt, vilket erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka företagets utveckling. Detta kommer att ställa krav på förmågan att arbeta i en föränderlig verksamhet och bidra till utveckling. Det är därför av vikt att du är flexibel med en god analytisk förmåga och kan hantera frågor ur ett strategiskt perspektiv. Du har en central roll att vidareutveckla verksamhets- och ekonomistyrning.

Din profil

I ditt ledarskap står du för öppenhet, tydlighet och prestigelöshet. Du har lätt för att kommunicera, både genom att uttrycka din åsikt och lyssna till andras. Inte minst är du en målmedveten person med ett starkt engagemang i dina åtaganden.

Du har för rollen en relevant utbildning och erfarenhet av att leda medarbetare och en ekonomifunktion. Det är också viktigt att du har god förståelse för företagsledande arbete
Du har vidare god kunskap inom legal och internationell redovisning och finansiell rapportering. Du uttrycker dig obehindrat i engelska språket både i tal och i skrift.

Vi söker dig som haft en motsvarande roll i ett medelstort bolag och det är meriterande om du även har erfarenhet av affärssystemet Jeeves och kunskap om de olika finansiella och affärsjuridiska delarna i förvärvsprocessen.

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara end del av en förändringsresa i ett framgångsrikt bolag.

Placeringsort är vid vårt huvudkontor i Linköping.

Ansökningsförfarande

Välkommen att ställa frågor till rekryteringskonsult Lena Johansson på tel. 0708-52 32 36

Om oss

Industrikompetens och Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering, Bemanning och Omställning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk
Jobbfakta
Kontakt

Ring Lena Johansson, 0708-52 32 36

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Exova Materials Technology erbjuder materialteknisk expertis och provning till kunder inom flyg, försvar och civil marknad. Vi utför materialtekniska utredningar som inkluderar materialkvalificering, skadeutredning, reparationsteknik, provning, arbetsmiljö och utbildning. I Sverige finns vi i Linköping, Karlskoga och Nyköping. Vi är ca 140 anställda med expertis inom olika materialområden och provnings-tekniker.

Exova i Sverige består av Exova Materials Technology AB och Exova Metech AB. Vi är totalt ca 320 anställda i Sverige med huvudkontor i Linköping. Globalt finns Exova i 33 länder med ca 4 300 medarbetare.