Du ser sambanden och jobbar för helheten

Om jobbet

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord, drivande, positiva och trovärdiga. Vi tycker att det är viktigt att vår arbetsplats speglar samhället och värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

Arbetsuppgifter

Vårt erbjudande
Vi hanterar ledningsanvisningar för alla ledningsslag, dokumenterar ledningsnäten i vårt område och ansvarar för att hjälpa kunder som ska gräva att undvika avgrävningar. Som GIS-ingenjör i vårt team kommer du primärt att arbeta med systemfrågor och administration i vårt nätinformationssystem.

I arbetet ingår bland annat att:
  • Vara systemadministratör i nätinformationssystem Trimble NIS, Trimble TCN och tillhörande applikationer.
  • Efter behov utföra ändringar i dokumentationshandboken.
  • Planera och medverka vid uppgraderingar av nätinformationssystem.
  • Vägleda GIS-tekniker i hur dokumentationen ska utföras.
  • Vara väl insatt i system/instrument för inmätning och vägleda fältpersonal i dessa frågor.
  • Utföra visst jobb i databaser: Söka information och göra uppdateringar.
  • Vid tillfälliga toppar hjälpa till med hantering av ledningsanvisningsärenden.
  • Köra grundutbildning för användare i nätinformationssystem
Utbildning/erfarenhet

Vem är du?
Som person är du självständig och har förmågan att strukturera ditt arbete utifrån uppsatta tidsramar. Du har god social kompetens och uppskattar att arbeta kundfokuserat. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du tycker att våra kärnvärden, drivande, positiva och trovärdiga är en beskrivning av dig.

Vi söker dig som har erfarenhet av eller utbildning inom geografiska informationssystem (GIS). Vi ser gärna att du kan en del om el- eller bredbandsnät. Har du arbetat i Trimble NIS, kan databashantering och har erfarenhet av inmätning och inmätningsinstrument är det meriterande. Har du dessutom kunskap om autocad och viss programmeringserfarenhet är det bra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team. B-körkort är ett krav.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.