Driftingenjör Spår till tekniska kontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Tekniska kontoret bedriver verksamhet inom 6 verksamhetsområden: Gator och trafik, Stadsmiljö, Natur, Skolskjuts, Färdtjänst samt verksamhetsområdet Spår.

Vårt uppdrag är att på bästa sätt tillgodose Norrköpings och Norrköpingsbornas möjligheter och behov inom dessa kärnområden vad gäller materiella, ekologiska och sociala värden.

Vi söker nu dig som vill ta rollen som ansvarig för Norrköpings spåranläggningar.

Verksamheten Spår består av: spåranläggningar för spårväg, hamn- och industrispår, våra spårvagnar, trafiksignaler, gatubelysning samt de fasta installationer som krävs för kollektivtrafiken.

Vi arbetar med drift, underhåll och investeringar för att ständigt förbättra verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du är kontorets beställarkompetens inom spårväg samt hamn- och industrispår. Arbetet omfattar både drift och underhåll av befintliga spåranläggningar, men också långsiktig och strategisk planering, utveckling samt omvärldsbevakning inom området.

Att vara en beställarorganisation innebär att vi själva inte utför arbeten direkt operativt på anläggningarna. Däremot fungerar vi på kontoret som beställare gentemot våra kontrakterade entreprenörer.

Du kommer som ansvarig för spåranläggningarna vara den som arbetar fram underlag för förfrågningsunderlag till upphandlingar inom ditt område.

Du kommer även att ansvara för att följa upp avtalen och att under avtalstiden ha den löpande kontakten med entreprenören när det gäller den dagliga driften och avropa tjänster inom ramen för avtalet.

Utöver drift och underhåll så ansvarar du för att utarbeta strategisk planering för anläggningarna, både framtida drift och underhåll men också framtida investeringsbehov.

I jobbet ingår också att samverka med andra funktioner i organisationen. I alla dessa delar ingår ekonomiadministration, ekonomiska kalkyler, och uppföljning.

Tjänsten innebär också att du är ansvarig för omvärldsbevakning när det gäller lagar, regler och andra direktiv inom ditt ansvarsområde.

Din profil

Jobbet är självständigt och vi söker därför en person som har förmågan att planera, strukturera och driva sina egna processer. För att driva kontorets verksamhet framåt så är det också viktigt att du är tydlig, initiativtagande och självständig.

Eftersom jobbet går mycket ut på kontakt med våra entreprenörer är det även viktigt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Du är spåringenjör eller har motsvarande erfarenhet inom spår, väg eller anläggning. Erfarenhet av en tidigare beställarroll, spårbunden trafik och entreprenadjuridik är meriterande.

Du bör ha B-körkort samt vana att arbeta med office paketet.

Övrig information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Gunnar Cederberg, enhetschef, 011-15 12 29 eller 0730-20 16 63.

Din ansökan vill vi ha senast 13 november.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 nov

Om företaget