Controller till Luftfartsverket i Norrköping

Luftfartsverket · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Meritmind rekryterar för Luftfartsverkets räkning en controller och söker dig som tilltalas av att arbeta nära verksamheten i ett internationellt affärsverk i en analytisk och kommunikativ roll. Vi önskar komma i kontakt med dig som är driven och trivs i en föränderlig och dynamisk miljö då koncernen står inför stora och spännande förändringar.

Som controller kommer du tillhöra koncernekonomienheten som svarar för ekonomisk styrning och stöd inom LFV-koncernen. Enheten innehåller LFVs samlade ekonomiska kompetens och resurser (exklusive de ekonomiska kompetenser som tillhör den gemensamma service funktionen, GSF). Du kommer ingå i en rolig och smart controllergrupp på sju medarbetare.

Luftfartsverkets projektportfölj består av internationellt och nationellt externfinansierade projekt med såväl korta som längre ledtider. I denna roll kommer du ha fokus mot LFVs FOI-avdelning, inom den avdelningen bedrivs projektverksamheten till stor del med internationella samarbetspartners.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Ledningsstöd till forskningsverksamheten
  • Projektredovisning
  • Rapportering
  • Prognoser
  • Kalkylering
  • Budget
Kvalifikationer och erfarenhet

För att trivas i denna roll bör ditt operativa verksamhetsintresse vara högt och du är nyfiken och vill förstå underliggande ekonomiska samband. Du är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet i rollen som controller. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av EU-finansierad verksamhet och är van att arbeta i internationella projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFS eller liknande system och vi ser att du är en avancerad Excelanvändare. I rollen krävs att du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas på LFV tilltalas du av att arbeta värderingsstyrt. Du som söker tjänsten har god kommunikativ och social förmåga och kan presentera ekonomisk information på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du beskrivs som en driven person som kan arbeta självständigt, samtidigt som du fungerar bra i team.

Placeringsort: Norrköping

Om Luftfartsverket

LFV är ett affärsverk med cirka 1 200 medarbetare, vars huvuduppgift är att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 27 platser i Sverige och internationellt. LFV omsätter drygt 2,5 miljarder kronor om året och har sitt huvudkontor i Norrköping.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Luftfartsverket med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Controller, ekonom, controlling, projektredovisning, prognos, kalkylering, koncernekonomi
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget