Beräkningsingenjör till spännande företag

Om jobbet

Har du en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik och är driven och kommunikativ som person? Trivs du med att arbeta i projekt med mycket kundkontakt? Då kan detta vara en tjänst för dig! Vi söker just nu en beräkningsingenjör för en av våra kunders räkning till deras kontor i Linköping.

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en beräkningsingenjör.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som beräkningsingenjör kommer du att arbeta i olika kundprojekt av varierad storlek och längd. Du kommer att utföra beräkningar och analyser och ha en hel del kundkontakt i form av avstämningar och presentationer. Projekten brukar pågå tre månader eller mer och antalet beräkningsingenjörskollegor i dessa varierar mellan 2-5 stycken, och i vissa fall är du själv i rollen. I dessa fall får du möjlighet att driva arbetet på egen hand och hålla presentationer och kontinuerlig kontakt med kunden.

Du kommer till exempel att:
  • Utföra strukturberäkningar såsom hållfasthets-, styvhets- och bucklingsanalyser
  • Delta i kundmöten
  • Skriva rapporter
Tjänsten passar dig som har en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik och har kunskap om tekniska beräkningar. Vi tror att du har minst 1-2 års av liknande arbete samt en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
  • Har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik alternativt tekniskt fysik
  • Kunskaper i tekniska beräkningar (mekanik)
  • Har erfarenhet av teknisk dokumentation i form av exempelvis laborationsrapporter
  • Har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
  • Har minst 1-2 års erfarenhet av liknande arbete
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av att jobba i Abaqus och Nastran

Som person är du driven, kommunikativ och initiativtagande. Du är kundmässig och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. I tjänsten tillkommer en del presentationer och rapportskrivning och därför är det viktigt med god språklig förmåga.

Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Placering: Linköping

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Vår kund är ett innovativt företag som ligger i framkant i sin bransch. De är nischade på aerospace-teknik och jobbar med högteknologiska produkter inom området. Har du fler frågor om företaget är du varmt välkommen att vända dig till oss på Academic Work.