Automationsingenjör

Om jobbet

Vill du jobba i ett företag som ger dig möjlighet till personlig och professionell utveckling? Maintpartner söker just nu en vass Automationsingenjör till sin verksamhet i Norrköping.

Om företaget
Maintpartner är en nordisk leverantör av industriellt underhåll och drifttjänster. Vi är experter på att upprätthålla tillgängligheten av tekniska processer inom industrin och i den offentliga sektorn, att hjälpa våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Vår ambition är att vara en förebild i branschen och det ledande tekniska tjänsteföretaget i Östersjöregionen. Koncernen har ca 1.800 anställda och har kontor i Finland, Sverige, Polen och Estland.

Dina arbetsuppgifter
Maintpartner erbjuder dig en ansvarsfull och självständig roll i ett dynamiskt och globalt företag med goda möjigheter till egen utveckling. I din roll som Automationsingenjör kommer du att vara med att bygga upp och påverka att verksamheten blir större, effektivare och mer långsiktig. Arbetet är aktivt, med högt tempo och varierande arbetsuppgifter.

Som automationsingenjör kommer du ha fokus på förebyggande och avhjälpande underhåll av kraftvärmestation. Du kommer delta i förbättrings och säkerhetsarbete på siten, arbeta med underhållsutredningar, förbättringar och projekt. Du kommer också aktivt medverka i utvecklingsarbetet av kundens underhållsprocesser.

I dina arbetsuppgifter ingår att kontrollera och felsöka PLC system. Du kommer att reparera och byta defekta delar, göra ny inställning, konfigurera och omprogrammera. Arbetet innebär även programmering samt utförande av kontroller och konstaterande av fel på det övergripande informationssystemet.

Tjänsten kommer även innefatta
 • SCADA-arbeten uppdateringar
 • Back up hantering
 • Konstruktioner styrsystem/datorer
Som automationsingenjör ingår du i en beredskapskedja. Det ingår i ditt dagliga arbete att vara noga med att följa säkerhetsregler, instruktioner samt rutiner enligt företagets riktlinjer.

Din profil
För att passa för tjänsten har du erfarenhet från arbete med högt säkerhetstänk. Du är Högskoleingenjör eller har flerårig arbetslivserfarenhet inom given branch. Följande har du vana av att arbeta självständigt ute hos kunder samt erfarenhet från arbete inom energisektorn. Att kunna tala och skriva obehindrad svenska samt läsa och förstå engelska är ett krav. Som automationsingenjör krävs det även att du har erfarenhet av ritningsläsning samt god datakunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom SSG-Entré med Värmetillägg.

Vi ser att du har följande certifikat/ utbildning:
 • ESA
 • ELSÄK-FS
 • HLR
 • Heta Arbeten
 • Hjärt- och lungräddning
 • Körkort B
 • BAS U och BAS P
Vi söker dig som är:
 • Säkerhetsmedveten
 • Engagerad och motiverad i ditt arbete
 • Drivande och utåtriktad
 • Serviceinriktad
 • Lösningsorienterad
 • Genuint teknikintresserad
 • Innovativ
 • Ambitiös
Ansökningsförfarande
Tycker Du detta låter som en tjänst för Dig? Sök tjänsten på www.industrikompetens.se. Rekrytering sker löpande så skicka in Din ansökan redan idag!

Om du har frågor angående tjänsten går det bra att kontakta ansvarig rekryterare, Amanda Ljungholm: amanda.ljungholm@industrikompetens.se, telefon 011-199470 eller Lotta Hoff, lotta.hoff@industrikompetens.se, telefon, 011-199472
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 dec

Om företaget

Under 15 år har Industrikompetens varit en komplett, industriell kompetensförsörjningspartner i med- och motgång. Vi finns i Linköping, Norrköping, Motala och Katrineholm, alltid närvarande i regionen.

När Industrikompetens grundades 1997 var syftet att samordna, planera
och effektivisera den kort- och långsiktiga kompetensförsörjningen till regionens industriella arbetsgivare. Att Industrikompetens skulle ägas av regionens industriföretag var en bärande princip och genom den nära relationen till ägarna skulle företaget ha möjlighet att agera som en röst åt industrin i kompetensförsörjningsfrågan samt vara en samlingspunkt för olika nätverk.

15 år har passerat sedan starten och nu återgår Industrikompetens till grundtankarna. Vi ska fortsätta att samordna, planera och stödja företag i med- och motgång, skapa och driva nätverk för industrin och aktivt arbeta med den långsiktiga kompetensförsörjningen till regionens industri. Med hjälp av den återinvestering som våra ägare gör har vi möjlighet att göra detta varje
dag.