Autoliv söker en Project quality engineer

Om jobbet

Vill du vara med och rädda liv? Vill du vara med i det paradigmskifte som bilindustrin står inför, ett skifte som innebär att bilen och dess system tar över ansvaret från föraren? Vill du arbeta i en innovativ organisation med starkt förbättringsdriv och goda karriärmöjligheter? Då ska du arbeta hos oss!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Autolivs räkning en Project quality engineer som framförallt kommer att jobba med att representera kvalitetsavdelningen i projektets olika aktiviteter. Du kommer även att få arbeta aktivt med att föra dialoger med nästa ledningsnivå. Du kommer att utgå från Autolivs lokaler i Linköping men även göra frekventa besök till Autolivs produktanläggning i Vårgårda.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Autolivs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

Som Project Quality Engineer har du ansvar för att övervaka att produktutvecklingsprojekten följer utvecklingsprocessen i syfte att säkerställa att Autoliv lanserar säkra och tillförlitliga produkter.

I arbetsuppgifterna ingår att representera kvalitetsavdelningen i projektets olika aktiviteter och möten såsom Major Milestones. Verifiera att kundens krav uppfylls samt kvalitetssäkra produkter. I den mån kraven inte uppfylls eskalera frågor till nästa ledningsnivå. Du kommer även att få leda tvärfunktionella problemlösningsteam samt bidra till företagets ständiga förbättringsarbete.

Vi söker dig som

För att lyckas i rollen ser vi helst att du:

* Är civilingenjör inom, i första hand, elektronik.

Det är även meriterande om du:
  • Har ett brinnande intresse för bilindustrin
  • Har ett intresse för kvalitetsarbete och/eller erfarenhet.
För att passa i denna tjänst krävs en analytisk förmåga och en hög kvalitetsmedvetenhet. Som person är du systematisk, strukturerad och har förmåga att leda arbete framåt. Vidare krävs att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga då du i din roll har många kontaktytor. Resor till Autolivs anläggning i Vårgårda kommer även att ingå i tjänsten.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid.
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Efter överenskommelse.
  • Placering: Linköping
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
Jobbfakta
Ort
Linköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Quality Assurance
Ingenjör
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas våra kamerasystem för självkörande bilar från ax till limpa från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.