Antagningssekreterare till utbildningskontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Utbildningskontoret är en del av kommunens utbildningorganisation och arbetar med frågor inom förskola, grundskola och gymnasieskola.

Hos oss är du med i arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningar för att bedriva en bra utbildningsverksamhet i kommunen. Utbildningskontoret arbetar med utredningar, underlag och analyser till såväl Utbildningsnämnden som verksamhets- och skolledningar.

Antagningskansliet i Norrköping är ett av två kanslier i Östergötland och hanterar gymnasieantagningen i östra länsdelen. Uppdraget omfattar antagning till kommunala och fristående gymnasieskolor i Norrköping, Söderköpings och Finspångs kommuner.

Arbetsbeskrivning

Antagningskansliet handlägger ansökningar till gymnasieskolan i enlighet med skollag och gymnasieförordning. Kansliet tillhandahåller information genom egen webbplats samt genomför informationsträffar med studie- och yrkesvägledare, skolledare och tjänstemän inom Östra samverkansområdet. I samverkansområdet ingår Norrköpings, Söderköpings, Finspångs och Valdemarsviks kommuner.

I arbetet som antagningssekreterare kommer du att arbeta med elevernas gymnasieval, inackorderingstillägg, uppföljning av antagningsstatistik och juridiska frågor kring antagning. Arbetet sker med datorbaserade stödsystem och i nära samarbete med kontorets övriga medarbetare. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, integritet och rättssäkerhet.

I arbetet har du också många kontakter med antagningskanslier ute i landet, rektorer, studie- och yrkesvägledare samt elever och föräldrar.

Din profil

Du har högskoleutbildning inom beteendevetenskap och/eller samhällsvetenskap. Som person är du strukturerad och lägger stor vikt vid att nå uppsatta mål.

Du samarbetar bra tillsammans med andra, du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram på bästa sätt. Du är van att arbeta med datorstöd och att ge god service även under tidspress.

Meriterande är om du har erfarenhet av program som Procapita och Extens då en stor del av ditt arbete sker i dessa system. Arbetet ställer höga krav på din muntliga och skriftliga förmåga. Har du arbetat inom offenlig förvaltning med administrativ erfarenhet från skolområdet är det meriterande.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Anna Arumskog, enhetschef, 011-15 33 85.

Din ansökan vill vi ha senast 6 november.
Jobbfakta
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget