Alkohol- och drogbehandlare (12-steg) till socialkontoret

Om jobbet

Vår verksamhet

Socialkontorets vuxenverksamhet erbjuder stöd, boende och behandling till vuxna personer. Verksamheten har främst inriktning mot missbruk/beroende, hemlöshet och våld i nära relationer.

Socialkontoret befinner sig i en förändringsfas där målet är att göra arbetet effektivare och bättre än tidigare, med prioritering av lösningar på hemmaplan.

Vi söker nu en alkohol-och drogbehandlare till Behandlingsteamet!

Behandlingsteamet tar emot vuxna personer med alkohol- och narkotikamissbruk. Verksamhetens idé och syfte är att hjälpa individer att utveckla en nykter och drogfri livsstil genom att erbjuda strukturerade öppenvårdsinsatser på hemmaplan. Barnperspektivet och insatser som syftar till att ge stöd till barn som har någon nära anhörig med missbruk eller beroende finns integrerade i Behandlingsteamet.

Behandlingen för klienter med alkohol- eller narkotika missbruk sker individuellt eller i grupp utifrån metoder som MI, CRA, ACT, MET, Återfallsprevention och KBT. Sedan april 2016 erbjuder Behandlingsteamet, med utökad personalstyrka, även intensiva behandlingsinsatser i grupp.

Missbruksvården i Norrköping befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas. Socialkontorets Behandlingsteam har kompletterat verksamheten med intensiva insatser (dagligen) som CRA och 12-stegsbehandling i grupp. Parallellt till detta har det startas en integrerad mottagning (Region/Kommun) som samordnar och initierar insatser för människor som har ett missbruk/beroende av alkohol/droger/läkemedel.

Målet är att snabbt och smidigt kunna erbjuda en palett av insatser med genomgående hög kvalitet och behovsanpassad intensitet på hemmaplan.

Arbetsbeskrivning

Ditt arbete hos oss kommer i huvudsak att innebära gruppbehandling i intensiv öppenvård enligt 12-stegmetoden. Samverkan inom Behandlingsteamet och med myndighetskontoret, samt med våra samarbetspartners, kommer att vara en mycket viktig del av ditt arbete.

Barnperspektiv ska alltid vara närvarande i behandlingsarbetet med vuxna klienter.

Att kunna informera om verksamheten och att vara verksamhetens och kommunens ansikte utåt i olika sammanhang är en del i arbetet.

Att upprätta genomförandeplaner och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Även individuella behandlingskontakter kan ingå i dina arbetsuppgifter.

Din profil

Det är önskvärt att du som söker tjänsten har en beteendevetenskaplig examen eller en högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Du har en utbildning till alkohol- och drogbehandlare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med Terence T Gorski´s program för återfallsprevention. Du behöver vara van att arbeta med strukturerad samtalsbehandling i grupp.

Det är meriterande om du har egen erfarenhet av missbruk/beroende, samtidigt som vi då önskar att du har varit drogfri minst 10 år. Då du ska vara en förebild för våra klienter ska du leva som du lär och du måste ha en aktiv förankring i NA:s eller AA:s självhjälpsgrupper samt i respektive 12-stegsprogram.

Vi söker dig som är flexibel, serviceinriktad och som har en mycket god samarbets- och omdömesförmåga. Du är även trygg, stabil och har självinsikt.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom socialtjänsten.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid. Tillträde snarast möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Thomas Albrecht, 011-15 12 36 eller samordnare Frida Carlsson, 011-15 78 18.

Din ansökan vill vi ha senast 30 oktober.
Jobbfakta
Ort
Norrköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget