Hoppa till innehåll

Farmaceuter till Läkemedelscentrum, Region Örebro Län

Publiceringsdatum
12 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Farmaceuter sökes för arbete på Läkemedelscentrum inom Region Örebro län. Läkemedelscentrum har verksamhet på Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett samt Lindesbergs lasarett. Läkemedelscentrum är en enhet med övergripande ansvar för läkemedelsfrågor i Region Örebro län. Vi verkar för att främja en evidensbaserad, kostnadseffektiv och patientsäker läkemedelsanvändning. På Läkemedelscentrum arbetar i nuläget ca 30 medarbetare, bestående av läkare, apotekare, receptarier och medicinska vårdadministratörer. Vårt uppdrag innefattar bland annat läkemedelskommittéarbete, läkemedelsförsörjning och upphandling, läkemedelshantering, sjukvårdsfarmaci, klinisk farmakologi, framtagande av rutiner och styrande dokument samt utbildning och informationsverksamhet. Vi är också en Universitetssjukvårdsenhet och bedriver forskning.

Den 1 oktober 2024 kommer regionen ta över driften av sjukhusapoteket, som i dagsläget drivs av apoteksaktören ApoEx enligt avtal. Inför övergången behöver vi stärka upp med fler farmaceuter. På grund av verksamhetsövergången kommer du att anställas på Läkemedelscentrum i regionen direkt, men det kan bli aktuellt att du blir utlånad till Apoex fram till att övergången sker.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Farmaceuter till Läkemedelscentrum, Region Örebro Län

Arbetsuppgifter

Som farmaceut på Läkemedelscentrum har du möjlighet att arbeta med flera och varierade arbetsuppgifter. Utifrån din kompetens, erfarenhet och intressen kommer dina arbetsuppgifter att anpassas. Arbetet kommer att kunna förläggas till samtliga tre sjukhus. Exempel på arbetsuppgifter som du kommer att kunna arbeta med:

  • Läkemedelsförsörjning till regionens vårdenheter - arbetsuppgifter så som beställning av läkemedel på vårdavdelning, orderhantering, sortimentsarbete, farmaceutisk rådgivning mm.
  • Extemporetillverkning av cytostatika och sterila läkemedel på sjukhusapoteket - arbetsuppgifter så som orderberedning, extemporetillverkning i renrum, slutkontroll, iordningställande av tillverkningsdokumentation mm.
  • Avdelningsfarmaci - utifrån behov utföra läkemedelshanteringsuppdrag på vårdavdelning så som att iordningställa läkemedel för infusion/injektion, förbereda läkemedelsvagnar, dela läkemedel till utskrivningsklara patienter och säkerställa att läkemedel som är ordinerade finns tillgängliga på avdelningen. I rollen bidrar du med ökad farmaceutisk kunskap och utgör ett stöd för vårdpersonalen i läkemedelshanteringsfrågor samt deltar i kvalitets- och förbättringsarbete gällande läkemedelshanteringsfrågor på avdelningen.

Arbetsuppgifterna kan ändras över tid utifrån verksamhetens behov.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie alternativt legitimerad apotekare och som har stort intresse för att arbeta i vårdmiljö. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha en god förmåga att kommunicera.

Du är trygg i din yrkesroll, du är pedagogisk och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team med olika professioner. Du är flexibel och har god förmåga att prioritera och samtidigt se helheten. Du har förmåga att slutföra arbetsuppgifter, ta ansvar för att arbetet blir färdigt inom givna ramar samt driva arbetet framåt. Du ska vara intresserad av att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten. Erfarenhet av arbete i hälso- och sjukvård och på sjukhusapotek är meriterande liksom erfarenhet av arbete med extemporetillverkning och arbete med kvalitetsfrågor och sortiments-/logistikarbete.

Ansökan

Annonsen gäller flera tjänster. Intervjuer kommer att ske löpande under våren och fram till tidig höst. Så vänta inte med din ansökan.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se