Hoppa till innehåll

Projektledare till stort spännande projekt i Skaraborgs Län

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!

Som projektledare hos Specialfastigheter kommer du att få arbeta med ny- och ombyggnationer av fastigheter med stort fokus på säkerhet och hållbarhet. I din roll blir du en del av ett team som idag består av 26 projektledare som utgår från Linköping, Örebro, Stockholm, Göteborg och Lund.

Nu söker vi ytterligare en projektledare till pågående projekt på Tidaholmsanstalten. Projektet kräver att du befinner dig på plats några dagar per vecka i kombination med närvaro på placeringsort som kan vara Örebro/Linköping eller alternativt Göteborg.

Vi söker dig som vill vara en del av ett stort och komplext projekt där du leder dina etapper mot uppsatta mål. Delansvaret motsvarar en projektvolym på nästan två miljarder och kräver god samarbetsförmåga med pågående etapper. Projektet är beläget i de sydöstra delarna av Skaraborgs län och förväntas pågå till 2030.

Du förväntas övergripande ansvara för projektets genomförande i enlighet med våra mål och riktlinjer på ett självständigt sätt, i ett projektteam tillsammans med både interna projektledare och konsultstöd. Pågående etapper leds av intern projektledare som tillsammans med dig kommer bli nyckelspelare för projektets totala framdrift. Respektive huvudprojektledare kommer rapportera till projektets styrgrupp som består av projektchef, affärschef och fastighetsområdeschef.

Om dig

Du är utbildad civil- eller byggnadsingenjör alternativt har du införskaffat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Utöver det har du mångårig och gedigen erfarenhet av att framgångsrikt leda stora och komplexa byggprojekt med flera etapper och huvuddelar, antingen som beställare eller entreprenör.

I rollen förväntas:

  • Affärsmässighet och god erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning, prognoser och uppföljning.
  • Erfarenhet från upphandling av konsulter och entreprenörer samt kunskap i entreprenadjuridik samt god förhandlingsvana.
  • Ett stort engagemang för fastigheter och byggprojekt samt en god helhetsförståelse för branschen.
  • Gedigen erfarenhet av både projektering och produktion samt övergripande kunskaper gällande bygg- och installationsteknik
  • Du har ett engagemang och drivkraft i miljö- och hållbarhetsfrågor och ett öppet, inkluderande och engagerande ledarskap.

Vi värdesätter erfarenhet av samverkansprojekt där samtliga parter blir involverade och en del av framgången. Erfarenhet av att självständigt driva projekt i säkerhetskritiska miljöer samt arbete enligt LOU är meriterande.

Du kommer att verka i nära samarbete med både hyresgäst, projektchef och andra intressenter såväl som med vår egen fastighetsorganisation och bolagets stödfunktioner. Därför är det av stor vikt att du har en mycket god samarbetsförmåga och värdesätter goda relationer.

Du är en trygg och stabil person med naturlig fallenhet för en god och framgångsrik kommunikation. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du förstår och kan tillämpa affärsmässiga principer och har goda ledaregenskaper. På Specialfastigheter kombineras öppenhet, gemenskap och affärsmässighet med kompetens och nytänkande. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill vara med på den utmanande och spännande resa vi har framför oss!

Placering

Din placeringsort blir Örebro eller Linköping alternativ Göteborg, dock kommer du behöva vara på plats på projektet i Tidaholm några dagar i veckan. Då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innefattar tjänsten resor, främst inom den geografi där du är anställd. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 28 maj.

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare

Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37

Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42

SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,2 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 43 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 250 medarbetare.

Kontaktperson

Frank Amorim

Enhetschef Projek

010-152 43 66

frank.amorim@specialfastigheter.se

Stina Falk

HR Partner

010-303 41 68

stina.falk@specialfastigheter.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se