Windows-tekniker till IBM i Örebro

Academic Work · Data & IT · 2 jan

Om jobbet

Har du ett genuint intresse av teknik och är intresserad av att få in en fot på ett av världens största IT-företag? IBM söker nu dig som känner dig bekväm i windosmiljöer och vill ta nästa steg i karriären. Som windowstekniker hos IBM får du alla kontaktvägar du behöver inom IT. Låter detta som dig, skicka då in din ansökan redan idag då vi går igenom urvalet löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för IBMs räkning windows-tekniker till deras verksamhet i Örebro. IBM växer så det knakar och letar nu efter nya, teknikhungriga, medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IBMs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos IBM. IBMs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som windows-tekniker kommer du att ha en väldigt bred roll inom den dagliga IT-driften till IBMs kunder. Du kommer att arbeta med alltifrån att installera windows servrar till att sköta underhållning av dem. Du kommer också i ditt arbeta att arbeta med felsökningar när något har gott fel, samt löpande dokumentera ditt arbete.

Du kommer att bli en del av ett team på 10 personer, och till en början kommer du att få upplärning genom att få sitta med dina kollegor och sedan, tillsammans med dem, ta dig an mer och mer arbetsuppgifter ju mer varm i dina kläder som du blir.

Du kommer i rollen till exempel att:
 • Förvalta och utveckla befintliga windows servermiljöer
 • Genomföra felsökningar
 • Dokumentera
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknik och är ute efter en vardag där du ständigt får chans att lära dig ny teknik. Du som söker behöver inte ha arbetat som windows-tekniker sen tidigare, men bör ha goda kunskaper inom exempelvis Windows och VMware så du har en bra grund att stå på. Störst vikt kommer läggas på din personliga lämplighet för tjänsten. Har du jobbat de senaste åren som servicedeskmedarbetare, eller 1st Line support och känner att du är redo för nästa steg i karriären? Bra! Då är det ditt CV jag vill läsa idag!

Vi söker dig som

Har ett genuint intresse för teknik och har någon form av bakgrund inom Windows och VMware. Har du erfarenhet och bakgrund som IT-tekniker är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Viktigast är att du som söker har en gedigen grundförståelse för windowsmiljöer, då du kommer arbeta i en bred miljö där det är viktigt att du har förmågan att se hela bilden.

Specifikt efterfrågade krav:
 • Har kommit i kontakt med och har god kunskap inom windowsmiljöer
 • Goda kunskaper i Engelska och Svenska
Det är meriterande om du arbetat i en liknande roll sedan tidigare. Du som söker är troligtvis väldigt teknikhungrig och om dina erfarenheter kommer ifrån arbetsrelaterad erfarenhet, eller hemifrån på fritiden, spelar ingen roll då båda erfarenheter ser vi som minst lika mycket meriterande. Störst vikt kommer dock att läggas vid din inställning till rollen och din personliga lämplighet för tjänsten.

Då du kommer arbeta tillsammans i ett sammansvetsat gäng på IBM så är det viktigt att du som person är ansvarstagande och har lätt att ta ansvar dels för dina egna arbetsuppgifter, men också ser vad som behövs göras även om det inte ligger inom ditt ansvarsområde. Då du kommer att arbeta med dokumentation i din roll är det också viktigt att du som söker är noggrann och ordningsam i ditt arbete. På grund av bredden i ditt arbete är det också viktigt att du som söker kännetecknas av en ådra av flexibilitet.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid med goda chanser till överrekrytering
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Arbetstider: Förtroendetid mellan 07.00-17.00
 • Placering: Örebro
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Örebro stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 jan

Om företaget

IBM är ett av världens största IT-företag som har kunder i totalt 170 länder. Företaget har alla kontaktvägar man behöver inom IT-branschen och de arbetar i en otroligt stor leverans. Då IBM är ett internationellt företag med verksamhet världen över, finns här möjligheter att utföra uppdrag nationellt som globalt. Läs gärna mer om hur IBM presenterar sig själva som arbetsgivare genom länken ovan.