Utbildningsansvarig

Metodicum · Utbildning · Sista dagen!

Om jobbet

Utbildningsansvarig på Metodicum, är det du?Metodicum kännetecknas av att vi är snabba på att fånga upp nya ämnen och engagera talare som ger en bredd av perspektiv. Vi för ingen politik utan lyfter vinna-vinna-idéer enligt vår grundvärdering att friska, nöjda medarbetare ger lönsamma och effektiva organisationer, och vice versa.

Vill du jobba för en bättre arbetsmiljö? Vill du vara med och utveckla utbildningar tillsammans med några av Sveriges mest framstående experter? Vill du föra ut dem till kunder som kan påverka arbetsförhållanden runt om i Sverige? Då kan det vara dig vi letar efter.

Vi ser fyra huvudområden som du kommer att arbeta med:

Omvärldsbevakning
  • hålla koll på nyhetsbrev, inkl Regeringens pressmeddelanden, scanna av nättidningar, bloggar och andra intressanta sajter, bench-marking, läsa fackpress, läsa rapporter och inte minst hänga med på nyheterna både på TV och radio och själv gå på utbildningar, debatter och seminarier.
Nya utbildningsuppslag
  • hitta nya intressanta uppslag, prata med föreläsare, kunder eller andra kontakter. Egna uppslag du får genom att studera nyhetsflödet, något att vidareutveckla från ett seminarium eller en konferens
Allt det praktiska kring våra utbildningar
  • kontakten med föreläsare - boka in dem, diskutera upplägg med föreläsarna inkl arvodering, skriva program och inbjudningar, få in material från föreläsarna. Vara med på utbildningarna och lyssna in kundernas reaktioner.
Marknadsföring
  • helhetstänk kring målgrupper för olika utbildningar och hur vi ska nå dessa, producera marknadsföringsmaterial.
Du kommer att ha nära kontakt med våra kunder som du hjälper till att guida till rätt utbildning, och med våra utbildare. Din närmsta kollega blir vår konferensansvariga. Ni kommer att vara bollplank för varandra och hjälpas åt med omvärdsbevakning och analys.

Metodicum är ett litet företag, så du kommer att få rycka in och hjälpa till med olika saker. Vi är prestigelösa och inriktade på att lösa arbetsuppgifterna i samverkan, vilket vill vi att du också är.

Ena dagen står du framför en stor publik och ställer frågor till regeringsföreträdare och näringslivstoppar, andra dagen hjälper du till att packa kuvert, ställer ut stolar eller fixar fika.

För att trivas med och klara av det här jobbet tror vi att du är intresserad av utbildning, pedagogik och lärande. Du vill vara med och utveckla utbildningar som verkligen är till nytta och bidrar till bättre arbetsplatser. Du är social, nätverkande och intresserad av människor och deras olika erfarenheter och perspektiv.

Du behöver också vara intresserad av samhällsfrågor, gilla att följa med i nyheterna, (gärna vara P1-lyssnare!) och tycka att det är roligt att sätta dig in i våra ämnen. Det är bra om du är bekväm med att stå inför en grupp och hålla en presentation eller fungera som moderator, samtidigt måste du också kunna kliva tillbaka och låta andra få allt ljus.

Du är strukturerad och har ett eget driv som hjälper dig att föra projekt i mål, utan att några viktiga bollar tappas på vägen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med personalfrågor eller arbetsmiljö på något sätt. Likaså om du har kunskaper om marknadsföring och sälj, eller om du är duktig på layout eller på att redigera hemsidor och nyhetsbrev. Har du erfarenheter av Lime Pro, Indesign och Wordpress så är det plus i kanten, det är dock inte avgörande.

Låter det här som något för dig, eller har du kanske frågor?Tveka inte att höra av dig till Åsa Quarfordt, rekryteringskonsult på Personalpoolen Mellansverige AB på telefon 019-12 60 49 som jobbar med den här rekryteringen för Metodicum´s räkning.
Vi vill ha ditt personliga brev och din CV snarast, dock senast den 21:a oktober 2016.
Jobbfakta
Ort
Degerfors
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Metodicum är ett familjeföretag, verksamt sedan 1986. Idag är vi främst ett utbildningsföretag, inriktat på psykosocial arbetsmiljö. Runt 1400 personer om året går våra öppna utbildningar om till exempel rehabilitering, hälsosamma och effektiva scheman, personalekonomi, stressprevention, mm. Vi samarbetar med ett stort nätverk av experter, forskare och konsulter. Varje år arrangerar vi en handfull konferenser om aktuella ämnen som ny lagstiftning, ny forskning eller betydelsefulla trender. Utbildningarna äger oftast rum i Stockholm.