Traineekoncept för blivande platschefer till Peab Anläggning

Om jobbet

Är du i början karriären och siktar högt mot en ledande befattning inom anläggningsbranschen kan drömtjänsten vara ett klick bort! Eller vad sägs om en tjänst som arbetsledare som varvas med ett ettårigt skräddarsytt utbildningsprogram inom ledarskap och utveckling? Peab vill satsa på dig och din utveckling och nöjer sig inte där här är målsättningen att du utvecklas i din roll då ambitionen är att du på sikt ska nå en position som platschef. Har du viljan, ambitionen och drömmarna? Peab har verktygen!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Peab Anläggnings räkning en arbetsledare till verksamheten i Örebro. Peab växer och står inför en generationsväxling varför man efterfrågar drivna medarbetare som på sikt kan komma att ta sig an roller såsom exempelvis projektchef, platschef eller liknande för betydelsefulla byggprojekt.

I linje med detta ges du därför möjligheten att kliva in i en roll som arbetsledare där du jämte ditt vanliga arbete kommer få gå flertalet kurser och ledarskapsutbildningar för att göra dig redo inför nästa tydliga steg en roll som platschef.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Peabs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Peab Anläggning.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare kommer du:
 • Leda och fördela arbetet för arbetsgrupper om 2-10 personer beroende på projektens storlek och omfattning.
 • Tillsammans med Platschefen ansvara för planering.
 • Vara delaktig i samordningsmöten tillsammans med andra underentreprenörer.
 • Beställa material/säkerställa att rätt material finns på plats för att arbetet ska kunna utföras.
 • Jobba med dokumentation liksom delta i säkerhetsarbete.
Personlig utveckling på Peab
 • För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i rollen som arbetsledare kommer du som tillträder tjänsten utforma ett skräddarsytt introduktions- och utbildningsschema anpassat efter just dina behov.
 • Det kan till exempel handla om mentorskap, coachning, kurser eller utbildningar du och din närmsta chef sätter ramarna baserat efter dina behov. Att du får gå bredvid någon av de erfarna arbetsledarna/platscheferna är en självklarhet!
 • Efter en tid kommer du få möjligheten att ingå i Peabs ettåriga ledarskapsprogram för ingenjörer i syfte att bygga en bred teoretisk grund inom ledarskap och utveckling.
Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör i berg & anläggningsteknik, har en byggnadsingenjörsexamen eller har examen ifrån Yrkeshögskola med inriktning mot anläggning/arbetsledning.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • B-körkort
 • God svenska i tal och skrift då detta används dagligen i arbetet.
 • Det är meriterande om du har haft anställningar före/under/efter dina studier som tangerar ledarskap. Kanske har du varit lagledare inom idrott, suttit som ordförande i en förening eller drivit kår- och nationsarbete.
Som person är du kommunikativ med ett stort intresse för att leda och utveckla andra människor. Detta kombinerar du med en god problemlösande förmåga. Vardagen inom anläggningsbranschen innebär titt som tätt ändrade förutsättningar vilket ställer krav på hög grad av flexibilitet och förmåga att kunna anpassa sig till nya förutsättningar. Vidare vill vi att du är självgående i bemärkelsen att du kan driva ditt arbete framåt, involvera rätt personer liksom be om hjälp när kör fast för att projektets framdrift inte ska stanna av.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, dagtid 7-16
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning.
 • Placering: Örebro, Bettorpsgatan 12 C
 • Kontaktuppgifter: Oskar Bernling, 070-414 30 68
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 jan

Om företaget

Peabs affärsområde Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige med verksamhet även i Norge och Finland. Här bygger och underhålls vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Peabs anläggningsverksamhet är framförallt inriktad mot den lokala marknaden och organiserad i geografiska regioner och specialiserade produktområden.

I många av Sveriges kommuner har vi uppdrag inom drift- och underhåll, likväl som vägunderhåll i många driftområden åt Trafikverket. I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?