Student till Degerforsbyggen

Academic Work · Data & IT · 30 jan

Om jobbet

Är du student och vill vara delaktig i ett unikt projekt? Letar du efter en möjlighet att redan under studietiden få en unik inblick i fastighetsbranschen? Är du lösningsfokuserad och driven? Då har du chansen här! Som medarbetare på deltid kommer du att arbeta hos Degerforsbyggen och stötta dem administrativt i deras byte av fastighetssystem. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Degerforsbyggens räkning en student till att stötta företaget administrativt i deras pågående systembyte. Företaget har nyligen påbörjat ett fastighetssystemsbyte som kommer pågå under nästa år. I fastighetssystemet har de översikt på bland annat hyresavtal, lägenhetsinformation och felanmälningar. De flesta i personalstyrkan har daglig kontakt med information som finns eller passerar genom fastighetssystemet.

Nu söker de en student som kan arbeta extra och tillsammans med ansvarig fastighetsutvecklare arbeta mot en smidig övergång och ett spännande förbättringsarbete av företagets system.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Degerforsbyggens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Degerforsbyggen.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer din främsta arbetsuppgift vara att arbeta tillsammans med projektansvarig för systembytet. Du kommer att fungera som ett extra stöd under hela systembytet vilket ämnar förnya och förenkla det dagliga arbetsflödet ett fastighetsbolag har. I din roll kommer du att arbeta med överföring av information och parallellt arbeta i både det gamla och nya systemet. Vidare kommer du stötta kontoret med administrativa arbetsuppgifter som kan röra dokumentering, planering, ritningar och renskriva policys. Det kan även dyka upp fler arbetsuppgifter efter hand.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med dokumentering och överföring av information till det nya systemet.
 • Arbeta med inventering av fastighetsbeståndet, ritningar och hyreskontrakt.
Tjänsten passar dig som vid sidan av dina studier vill vara delaktig i en unik process som ett byte av ett fastighetssystem innebär och följa arbetet från början till slut. För dig med intresse för byggteknik eller fastighets- och förvaltningsfrågor kan detta vara en god möjlighet till en bredare inblick i verksamheten hos ett kommunalt fastighetsbolag. Här får du en god förståelse för hur fastighetsbolag arbetar, hur ett fastighetssystem är uppbyggt och du kan samla goda meriter inför framtiden.

Vi söker dig som
 • Studerar, förslagsvis till byggingenjör eller annan utbildning med byggteknisk inriktning.
 • Har grundläggande datakunskaper i Officepaketet.
 • Har körkort.
Det är meriterande om du:
 • Har god datavana och lätt tar dig an nya system.
 • Har erfarenhet av arbete i fastighetssystem.
 • Har praktisk erfarenhet av fastighetsarbete eller annan byggteknisk kunskap.
 • Har tillgång till bil för att på ett flexibelt sätt kunna ta dig till Degerfors.
Som person är du lösningsfokuserad och gillar att utmana dig själv i att hitta nya idéer och lösningar på problem. Du ser det som en självklarhet att ha ett gott samarbete med kollegor och arbeta lösningsfokuserat både tillsammans med ditt team och självständigt. Du är strukturerad när du planerar dina arbetsuppgifter och har även struktur i din vardag när du kombinerar arbete och studier.

Övrig information
 • Start: Januari.
 • Omfattning: Deltid, ca 10-12 timmar/vecka.
 • Placering: Degerfors.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Degerfors
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Degerforsbyggen är ett helägt bostadsföretag till Degerfors kommun. Företaget äger bostäder, servicehus, kontors- och affärslokaler.

Deras fastighetsbestånd innefattar 784 lägenheter och 115 lokaler, totalt 67 798 kvm, som är fördelat på fyra områden: Degerfors, Strömtorp, Svartå och Åtorp.