Serviceelektriker till vindkraftsbolaget ENERCON i Askersund

Om jobbet

Företagspresentation

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 36 länder. I Malmö finns vårt svenska huvudkontor och runt om i Sverige har vi 16 servicestationer. Mer information om ENERCON finner du på: http://www.enercon.de/en-en/

Tjänstebeskrivning

I tjänsten som serviceelektriker på ENERCON kommer du i team om två kollegor utföra service och underhåll på ENERCONs tjugotal vindkraftverk inom ett område som sträcker sig från Örebro till Motala. Arbetet sker ute på fält i varierande väderförhållanden och innefattar såväl planerat underhåll som akut felavhjälpning på vindkraftverken, både elektriskt och mekaniskt. I arbetet som serviceelektriker är administrering i form av sökning i system och rapportering en viktig del av arbetet och utgör ungefär en tredjedel av tjänsten. Det dagliga arbetet kan komma att innebära en del bilresande mellan de olika vindkraftverken då avståndet mellan vindkraftverken varierar. Som anställd hos ENERCON får du utbildning i början av din anställning. Det krävs dock att du som elektriker har såväl tillräcklig bredd som erfarenhet för att kunna sätta dig in i en helt ny bransch.

Kvalifikationer

Vi tror att du har några års erfarenhet som industrielektriker/serviceelektriker. Har du dessutom erfarenhet från industrin och arbete med elektriskt underhåll samt felavhjälpning på maskiner är det en fördel.
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska.
  • God fysik och förmåga att arbeta på höga höjder. Mast- och stolpintyg krävs vilket innebär ett godkänt belastnings-EKG samt läkarundersökning. ENERCON bekostar detta.
  • Arbetstiden är förlagd till 7-16 samt beredskap en gång per månad. Dock kan vissa dagar kan bli längre än planerat.
  • B- körkort
Utbildning:
Elprogrammet på gymnasiet alternativt Lernia eller motsvarande. Du behärskar Office-paketet obehindrat och ytterligare IT-kompetenser i SAP eller generellt goda systemkunskaper är meriterande.

Egenskaper

Hos ENERCON är det viktigt att du är stabil som person, har en hög problemlösningsförmåga, servicekänsla samt flexibilitet. Vidare är du kvalitetsmedveten och självgående, har mycket god samarbetsförmåga, hög ansvarskänsla och brinner för att arbeta med människor och teknik.

Vad lockar i tjänsten?
Är du elektriker med några års erfarenhet och som är nyfiken på en ny bransch är detta en spännande möjlighet. Hos oss på ENERCON får du möjlighet att arbeta med en spännande, modern och intressant produkt där teknologi, hållbarhet och innovation ligger i absoluta framkant. Du erbjudes ett varierande och rörligt arbete där du får stort ansvar och frihet att styra din arbetsdag.

Ansökan

ENERCON arbetar för ökad mångfald på sina arbetsplatser och ser därför gärna kvinnliga sökande och sökande med annan etnisk bakgrund än svensk.

Du söker tjänsten via länken nedan. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Cindy Kristensson eller Daniel Hilvardén, +46 (0) 40 611 07 70 på TEMP-TEAM eller vid tekniska frågor Field Area Manager Tomas Fagermo, +46 (0) 709 55 56 13 på ENERCON Energy Converter.
Jobbfakta
Ort
Askersund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Elektronik
Elkraft
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 nov

Om företaget

För vår kunds räkning ENERCON Energy Converter söker vi nu en serviceelektriker till deras drift- och underhållsavdelning med placering på servicestationen i Askersund. ENERCON har idag 130 servicetekniker i hela landet utspridda på 16 servicestationer varav 4 tekniker utgår från Askersund.