Senior Analyst

Telenor · Data & IT · 16 dec

Om jobbet

SOC Senior Analyst

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt och vill vara med och utveckla hur vi mäter och analyserar performance i vårt nät i syfte att öka användarupplevelsen. Och det i en digital värld där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen ha koll på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vilka är vi?

Service Operations Center (SOC) är en central funktion inom Network Operations och ansvarar för att övervaka och utföra felavhjälpning i Telenor Sveriges mobila och fasta nät, interna och externa tjänster och system, samt att hantera incidenter som uppstår dygnet runt, årets alla dagar. SOC är spännande avdelning som ligger i framkant inom sitt område. Våra SOC-tekniker är multiskillade och behärskar både mobil- och fastnätsteknik vilket har bidragit till att vi är en mycket kostnadseffektiv verksamhet med hög teknisk kompetens.

Vad gör du som SOC Senior Analyst på Telenor?
Som Senior Analyst på SOC ansvarar du för att sammanställa performancemätningar i nätet. Du analyserar statistik, KPI:er och rapporter. Rollen innebär också att automatisera en stor del av det arbete som idag är manuellt. Mer konkret innebär detta:
 • Analys av statistik och KPI:er i syfte att förbättra kundens användarupplevelse.
 • Sammanställa och analysera statistik och prestanda-mätningar I Telenors nät.
 • Utvärdera att KPI:er är uppfyllda och generera data till driftrapporter.
 • Samla trender och prestandaproblem baserade på samtal till kundservice, felanmälningar och undersökningar.
 • Agera kravställare för nya rapporter och larmfunktionalitet till SOC.
 • Utmana och driva en effektiviserande verksamhetsutveckling genom t.ex automatiseringar av rapporter och statistik.
Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
 • Högskoleutbildning inom tele eller data/IT (eller gymnasie-dito, då kompletterat med ytterligare arbetslivserfarenhet)
 • Minst 4 års erfarenhet av att arbeta med kvalitet och performance management, förträdesvis inom inom telecom
Det är också bra om du har:
 • Erfarenhet av scriptning och programmering
 • Kurser/utbildningar BI/Analys
 • Arbetat med e2e use-cases mot slutkund
 • Arbetat med BI
För rollen krävs ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt; du planerar i förväg och gör tydliga prioriteringar och du agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet. Du har förmåga att förstå och analysera komplexa frågor och problem snabbt, du gör förnuftiga och rationella bedömningar. Vidare bidrar du med nya lösningar och tillvägagångssätt och du främjar förändring och nytänkande. Slutligen är det av stor vikt att du samarbetar effektivt med andra, att du delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information inom ditt expertområde och att du stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål.

Placeringsort: Karlskoga

Anställningsform: Tillsvidare

Vill du skapa framtiden med oss? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 december 2016.

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Christoffer Rust (TF Manager SOC), rekryterande ledare, 073-3819262, christoffer.rust@telenor.se. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se
Jobbfakta
Ort
Karlskoga
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Networks ansvarar för att planera, implementera och drifta Telenor Sveriges nätverk, samt att säkerställa en hög nyttjandegrad av nätinfrastrukturen med bästa upplevda kvalitet för kunden.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Karlskoga Visa på karta

Visa var