Rättsvetare eller jurist till Nordica Assistans

Academic Work · Juridik · 2 jan

Om jobbet

Söker du en utmanande tjänst där du verkligen får chansen göra en insats i människors liv liksom värdesätter eget ansvar och självständigt arbete, är det här jobbet för dig. Här kan du förvänta dig en arbetsplats som präglas av familjär känsla, stort driv och kompetenta kollegor. Ny i karriären eller gammal i gamet har ingen betydelse, du är lika intressant oavsett!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Nordica Assistans räkning en rättsvetare/jurist till företagets kontor i Örebro. Här kommer du att jobba tillsammans med 15 kollegor jurister, kundansvariga och ekonomer. Du kommer till en prestigelös arbetsplats med högt personligt engagemang i frågorna man driver och arbetar med. Men det är också viktigt att ha kul i vardagen, därför lunchtränar man tillsammans, umgås utanför arbetet eller ses på en spontan after work.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordica Assistans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordica Assistans.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du främst att arbeta med frågor inom LSS och närliggande områden. Ditt arbete utförs till stor del självständigt med mycket eget ansvar och innefattar kontakt med brukare, anhöriga och myndigheter. Kontakterna hanteras via telefon, hembesök och skriftlig korrespondens. I egenskap av juridiskt ombud kommer du även medverka vid utredningar samt domstolsprocesser. För att du ska ha rätt förutsättningar att komma in i arbetet och lyckas i din roll kommer du dels få en bra introduktion, dessutom finns dina juristkollegor tillgängliga för att diskutera och bolla frågeställningar.

Du kommer till exempel att:
 • Författa anspråk, yttranden och överklaganden till myndigheter
 • Utreda nybeslut och omprövningsbeslut för brukare
 • Delta som juridiskt ombud vid hembesök tillsammans med vårdnadshavare och brukare. Vissa resor förekommer därför i tjänsten.
Tjänsten passar dig som vill arbeta tillsammans med unga drivna människor som verkligen bryr sig om sina kunder. Här har du som kommer direkt ifrån skolan chansen att komma in på en arbetsplats där du omgående kommer att få axla stort ansvar och arbeta självständigt. Samtidigt kan du förvänta dig kollegor som alltid ställer upp och hjälper till om du kör fast.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har läst juridik eller rättsvetenskap alternativt annan relevant utbildning inom området. Att du har tagit ut din examen är givetvis ett stort plus, vi är dock även intresserade av dig som saknar någon enstaka kurs.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • God arabisk i tal är ett krav då flertalet kunder är arabisktalande. Vi vill att du kan göra dig förstådd.
 • Mycket god svenska i skrift då du kommer hantera en hel del skriftlig kommunikation med olika typer av myndigheter.
 • Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av arbete inom LSS
Som person är du organiserad med hög struktur i ditt arbete. Då du kommer möta många människor i din tjänst är det viktigt att du är socialt lagd, har förmågan att skapa kontakt och bygga relationer. Arbetet innefattar även myndighetskontakter och du behöver därför ha talang för skriftlig kommunikation.

Övrig information
 • Start: Snarast, uppsägningstid beaktas
 • Omfattning: Heltid, direktrekrytering
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Örebro, Tybble
 • Kontaktuppgifter: Oskar Bernling, 070-414 30 68
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Örebro stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Juridik
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 jan

Om företaget

Nordica Assistans är verksamma över hela Sverige och arbetar med personlig assistans. I företaget finns idag över 500 medarbetare runt om i landet från Malmö i Skåne till Luleå i Norrbotten. Nordica Assistans är ett ungt och expansivt bolag med stora möjligheter till personlig utveckling.