Platschef

Om jobbet

Infranord söker en Platschef med placering i Hallsberg

Infranord är ledande i Norden på att bygga och underhålla järnväg. Vi erbjuder innovativa lösningar, effektiva processer och branschledande kompetens för framtidens säkra och miljömässigt hållbara järnvägsnät. Majoriteten av våra cirka 2000 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Andra arbetar med frågor inom ekonomi, personal, utbildning, kvalitet, miljö, säkerhet, kommunikation eller med utredningar av olika slag.


Arbetsuppgifter:


På uppdrag av arbetschef ansvarar du för att driva drift- och underhållskontrakt enligt vår affärsprocess med avseende på lönsamhet, ägare och kunder.

I rollen som platschef kommer du att leda och driva uppdragen mot uppsatta mål för tid, kostnad och kvalitet. Du har eget resultatansvar och arbetar med ekonomiska uppföljningar. Som platschef har du personalansvar för ett antal arbetsledare i Hallsberg och Katrineholm. Du medverkar i ett lagarbete som kräver att du är beredd att fungera som stöd till kollegor inom eller utom ditt ansvarsområde.

Som platschef ansvarar du för:
  • Hålla arbetschef löpande underrättad om kontraktets framdrift
  • Att tilldelat uppdrag utförs och följs upp enligt kontrakterade villkor
  • Medverka till att hitta nya lösningar som bidrar till förbättringar
  • Bidra till samsyn och enighet, bland annat då det gäller företagets visioner och mål
  • Arbeta med uppföljning av säkerhetsarbete och riskbedömningar samt produktions- och ekonomisk uppföljning
Som Platschef på Infranord ansvarar du för att säkerställa kvalitet, agera affärsmässigt samt efterleva god affärsetik. Du ansvarar för att hantera och tidigt korrigera avvikelser som uppstår inom ansvarsområdet samt att arbetet utförs enligt lagar, föreskrifter och rutiner.

Arbetet ställer krav på rörlighet utifrån kontrakterade uppdrag. Resor samt helg- och nattarbete kan förekomma.

Kompetens och kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i projektstyrning, ekonomi och entreprenadjuridik. Du bör ha minst 2-3 års erfarenhet från järnvägs- och/eller entreprenadbranschen.

Som platschef ställs krav på noggrannhet och ett systematiskt arbetssätt för att driva arbetet med att nå de mål som sätts upp för verksamheten. Du är van att planera, genomföra, leverera och följa upp enligt mål och tidsramar.

Du kommer ha personalansvar för ett antal arbetsledare och tekniker i din arbetsgrupp och därför krävs en god ledarkompetens med tidigare erfarenhet av personalansvar. Det är också viktigt med mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen innebär många kontakter och samarbeten, såväl med övriga delar av företaget som externa samarbetspartners och kunder.

Du har goda kunskaper inom IT samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person har du en affärsmässig inställning, du är driven och har ett stort engagemang. Vidare trivs du att jobba mot uppsatta mål och leverera. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst är ett krav och genomförs innan beslut om anställning fattas. B-körkort är ett krav.

För tjänsten ser vi god flexibilitet och service som viktigt för att kunna leverera det vi utlovar till våra kunder. Att arbeta inom järnvägssektorn är viktigt för samhällets utveckling och ett mycket betydelsefullt jobb, både nu och i framtiden. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi önskar därför att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund söker till oss.


Ansökan:


Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Kontaktperson för tjänsten är Arbetschef Jan Sparv, 010-121 24 12

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet.

Det finns många fördelar med att vara anställd på Infranord. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter och en god social samvaro. Som anställd har du möjlighet till ersättning för friskvårdsaktiviteter, individuell lönesättning samt goda möjligheter till kompetensutveckling.

Fackliga representanter:
Ledarna: Peter Mattsson, 010-121 16 24
Seko: Anette Lindqvist 010-121 23 72
ST: Råland Bång, 010-121 24 72
Saco-Tj: Lars-Erik Mott, 010-121 33 07
Jobbfakta
Ort
Hallsberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.