Operativa Team Leaders

Om jobbet

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen.

Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.

Nu söker vi Operativa Team Leaders till våra skiftlag på vår site - du ansvarar för ett team på tre personer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Din huvudansvariga arbetsuppgift kommer vara att säkerställa produktionsenhetens prestanda och att konsumtionen är i mål genom att påvisa att prioriterade uppgifter utförs. För att nå målen samt att arbetet utförs på ett lösningsfokuserat på ett säkert och effektivt sätt kommer du att träna och stötta medarbetare för att säkerställa nödvändig kompetens. Inom ditt team är du ansvarig för att teamet uppfyller kraven för säkerhet, god arbetsmiljö, effektivitet, energieffektivitet och kvantitet. Du ansvarar för att arbetsrutiner och rutiner följs och garanterar ett säkert och effektivt genomförande av teamets arbetsuppgifter. Givetvis verkar du för ett trivsamt och utvecklande arbetsklimat i skiftlagen och förespråkar att en god kommunikation sker med andra skiftlag, underhåll och övriga enheter.
Meriterande om du arbetat i en liknande roll, gärna som tidigare processoperatör/processingenjör/produktionsingenjör
 • Efterleva produktionsmål; fördela arbetsuppgifter på ett effektivt och ändamålsenligt sätt
 • Värdesätta tillgänglig tid för att utföra prioriterade uppgifte
 • Proaktivt övervaka och tidigt ingripa vid avvikelser.
 • Leda skiftlagens underhållsarbete i anläggningen. Utfärda arbetstillstånd och ansvarar för att arbeten kan utföras säkert.
 • Processägare av resultatstyrningen i laget: planera, granska och åtgärda.
 • Processägare av arbetsuppgifter, schemaläggning i laget; planering och översyn
 • Ansvara för teamets KPI:s (volymer, förbrukning, uppgifter, närvaro, kvalitet, utbildning)
 • Logga och analysera planerade kontra faktiska produktionsprestanda
 • Ansvarar för ett korrekt färdigställande för underhåll och korrekt återställande efter underhåll.
 • Tillsammans med Produktionsingenjör och Underhåll planera dagens uppgifter utöver själva driften.
 • Har för övrigt ansvar som processoperatör och vid behov definiera ronderingar, uppföljning av driftläge, göra redo anläggning för att underhåll kan utföra arbete på ett säker sätt.
Kvalifikationer

Akademisk examen i processteknik som t.ex. processingenjör och/eller inom kemiteknik eller motsvarande erfarenhet/kompetens inom området
 • Meriterande om du arbetat i en liknande roll, gärna som tidigare processoperatör/processingenjör/produktionsingenjör och/eller har tidigare erfarenhet av processindustrin
 • Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav.
 • Erfarenhet av Lean eller andra produktionssystem samt projekt
 • God engelska och svenska, i tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt. Du har ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.

Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel, målfokuserad. Vidare önskar vi att du kan verka som coach för medarbetare och leda personal. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Då vi arbetar i team så är samarbetsförmågan viktig och att du tar initiativ till Best practice Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition - att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
Additional information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer:

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Adis Redzovic +4619585437

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Hugo Jobring +46709577361

För fackliga frågor:

IF Metall: 019-19 93 50

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Mer om företaget

Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.

Om företaget

AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.