Migrationsverket söker handläggare till Tillståndsenheten

Om jobbet

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Information om uppdraget

Vi söker handläggare till Tillståndsenheten i Örebro för visstidsanställningar med möjlighet till förlängning. Har du den personliga kompetens och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt yrkesliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att utreda, handlägga, föredra och fatta beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Ärendehanteringen utförs främst digitalt samt sker kontakten med sökande i första hand via telefon eller mail. Du utför muntliga och skriftliga utredningar samt arbetar med länderrelaterad information och tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Du utför även ärenderelaterad administration. Vidare arbetar du i team och din beredning av ärenden sker i nära samarbete med beslutsfattare. Du ger information till sökande och besvarar frågor från allmänheten och myndigheter. Du medverkar i intern och extern information samt deltar aktivt i utvecklingsarbetet på enheten.

Vi söker dig som

* Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning med juridisk- samhällsvetenskaplig- eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet. Det är meriterande med kunskap inom förvaltningsrättslig ärendehantering. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med professionellt bemötande likaså av arbete med krav på god service. Vi ser även utredningsvana som extra meriterande. Vidare har du kunskap i intervju- och samtalsmetodik samt kunskap om tillämplig lagstiftning (utlänningslagen, förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagen).

Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i svenskt tal samt mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt på avancerad svenska. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift även på engelska samt har mycket goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten.

* Personliga kompetenser

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, samt ser du möjligheterna i förändringar. Vidare är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Som person sätter du upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar.

Vidare arbetar du bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har även förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
  • För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.
  • UPPLYSNINGAR
Anställningsform: Visstidsanställning sex månader med möjlighet till förlängning
Arbetstid: Kontorstider
Placering: Örebro
Tillträde för befattningen: Snarast eller enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast söndagen 2016-12-11. För den här tjänsten tar vi inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida utan du ansöker på Migrationsverket egen sida dit du slussas automatiskt när du trycker på Ansök eller via länken http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=2989&rmlang=SE. Då processen sker i Migrationsverkets egna system skiljer den sig något från vår normala process och exempelvis återkopplingstiden kan variera mot när du söker andra tjänster hos oss.
* KONTAKT
För ytterligare information kring tjänsten kontakta Mehrdad Kiani mehrdad.kiani@migrationsverket.se
För information om rekryteringsprocessen kan du mejla till Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Jobbfakta
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html