Kvalitetsingenjör inriktning köpkvalitet

Om jobbet

För rekrytering till BAE Systems i Karlskoga söker vi nu en Kvalitetsingenjör med inriktning köpkvalitet av elektronik. Vi söker dig som vill vara med att utveckla och utvecklas inom området med huvudinriktning på kvalitetsstyrning.
Som kvalitetsingenjör inom köpkvalitet har du ett ansvar för att säkerställa att leverantörerna och deras leveranser uppfyller ställda krav på kvalitet. Du arbetar för att leverantörerna ska leva upp till högt ställda krav på kvalitet och deltar aktivt i arbetet med att driva och utveckla BAE Systems kvalitetsstyrningsprocess gentemot leverantörerna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I samarbete med BAE Systems inköpare och konstruktörer säkerställer du att leverantörerna har förstått och arbetar på så sätt att kraven kan uppfyllas. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör. Du arbetar i projektform och har många projekt igång parallellt.

En stor del av din vardag innebär att på olika sätt arbeta för att säkerställa ställda kvalitetskrav på köpta artiklar/ produkter, vilket exempelvis innebär att:
 • föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i alla typer av kvalitetsfrågor
 • driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
 • bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
 • genomföra kvalitetsuppföljningar i produktionen
 • agera sammanhållande för framtagning av kontrollplaner
 • vara stödjande vid framtagning av produktionsdokumentation
 • följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp
 • genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer
 • delta i framtagning av tekniska bestämmelser för inköp
 • planera och genomföra First Article Inspections internt och externt
 • analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet
Som kvalitetsingenjör inom köpkvalitet tillhör du inköpsavdelningen och rapporterar till inköpschefen.
Rollen innefattar resor till leverantörer och kunder i Sverige men även inom och utanför Europa.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker har högskoleutbildning med inriktning mot elektronik och gärna kompletterat med någon kvalitetsutbildning. Du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri och god kännedom om elektronik och kablage. Det är meriterande om du har arbetat med ISO 9000 och ISO 14000.
Som person har du pondus, är analytisk, drivande och kravställande.
Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och för komplexa tekniska system.
Då tjänsten innebär många kontakter hos såväl kunder som leverantörer ställer vi även höga krav på struktur, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du har goda kunskaper i såväl svenska som i BAE Systems koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Förmåner

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte - att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har flexibla arbetstider samt program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Jobbfakta
Ort
Karlskoga
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

BAE Systems är ett globalt försvars-, flyg- och säkerhetsföretag som ligger i försvarsteknologisk framkant och sysselsätter runt 85 000 människor världen över. Produkterna och tjänsterna omfattar luft, mark och sjöstridskrafter, liksom avancerad elektronik, säkerhet, informationsteknik och supporttjäsnter. I Karlskoga utvecklas och monteras luftvärnskanoner till militära och marina fartyg och där arbetar ca 320 personer.