Ingenjör med intresse för teknisk dokumentation till Swedish Net

Om jobbet

Är du utbildad ingenjör med stort tekniskt intresse och utpräglad förmåga att uttrycka dig i skrift? Då är det kanske just dig vi söker till Swedish Nets avdelning för teknisk dokumentation och förfrågningsunderlag. Efter att vi på Academic Work precis rekryterat två nya ingenjörer till Swedish Net söker vi återigen efter en ingenjör som är redo att ta stort ansvar på ett företag som växer så det knakar. Swedish Net satsar på ambitiösa talanger och ger därför dig med ingenjörsbakgrund möjligheten att ta nyckelroller i tekniskt utmanande projekt på säkerhetsklassade anläggningar. Vad sägs om ambassader, kärnkraftverk, flygplatser och kriminalvårdsanstalter?

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedish Nets räkning en ingenjör till företagets avdelning som arbetar med förfrågningsunderlag och teknisk dokumentation. Gruppen består av fyra personer med akademisk bakgrund där den gemensamma nämnaren är att de har ett stort tekniskt intresse och är riktigt skickliga på skriftlig kommunikation.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedish Nets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Swedish Net.

Arbetsuppgifter

Swedish Net levererar expertis inom teknisk säkerhet och upphandlingsstöd till myndigheter och företag. I din roll kommer du författa förfrågningsunderlag och teknisk dokumentation genom att sätta dig in i olika typer av befintliga säkerhetssystem hur de är uppbyggda och ihopkopplade samt utreda förbättringar och säkerhetshöjande åtgärder.

Du kommer studera ritningar över el-, larm och automationssystem liksom sätta dig in i hur systemet kommunicerar digitalt i kundens IT-miljö/nätverk. Din utredning kommer så småningom mynna ut i en omfattande kravspecifikation som ofta är uppåt 100 sidor lång.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra inventering och utredning av befintliga säkerhetssystem.
 • Ta fram tekniska specifikationer och administrativa föreskrifter inför upphandling.
 • Vid tillfällen även ansvara för beställarens projektledning under utförandetiden.
 • Jobba med anbud
Vi söker dig som

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen ifrån högskola eller universitet. Swedish Net ser positivt på olika utbildningsbakgrunder och du som söker kan därför ha studerat inom elområdet så som elkraft, elektronik, elektroteknik eller automation alternativt IT-inriktning mot datateknik eller tele-/nätverkskommunikation. Det viktiga är att du har en ingenjörsutbildning i ryggen, ett gediget intresse för teknik kombinerat med en utpräglad förmåga att uttrycka dig i skrift.

Du som söker tjänsten behöver inte ha relevant erfarenhet utan det vi främst värdesätter är ditt engagemang samt intresse för området.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • Mycket god svenska i skrift då du kommer producera mycket textmaterial
 • B-körkort
 • Intresse för projektledning
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av teknisk dokumentation
Som person är du framför allt lyhörd, ödmjuk och prestigelös. Du förstår vikten av att lyssna till kundens behov och du anpassar dig lätt efter den rådande situationen. Oavsett om du som söker är junior och ny i karriären, eller om du har flera års erfarenhet, kommer du troligtvis komma i kontakt med flera nya områden något vi önskar att du har en prestigelös inställning till . Vidare är det viktigt att du är lättsam, kommunikativ och vågar fråga både dina kollegor internt men också de kunder du kommer att arbeta mot.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning
 • Placering: Hallsberg, även Stockholm är tänkbar placeringsort
 • Kontaktuppgifter: Oskar Bernling, 070-414 30 68
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Hallsberg
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Teknisk skribent
Publicerad

57 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Swedish Net är ett konsultföretag specialiserade på skyddsobjekt och anläggningar med höga krav på säkerhet. Företaget grundades 1999 av Markus Selme och har haft en mycket framgångsrik resa. I dagsläget är man ca 30 anställda i företaget, merparten med ingenjörsbakgrund. Företaget befinner sig i ett mycket expansivt skede då man vunnit flera stora avtal . Kunderna återfinns runt om i hela Sverige, men också internationellt.