Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till Komvux Malmö

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Komvux Malmö söker en enhetschef som vill vara med och utveckla våra verksamheter och Malmö stads vuxenutbildning. Tillsammans arbetar vi för att Malmöborna ska nå målen med sin utbildning - för att skapa sig en trygg framtid!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Komvux Malmö har du ett helhetsansvar över administration, IT, lokal och våra övergripande processer - dvs ansvar för allt som ligger bortom den pedagogiska verksamheten. Du kommer vara närmsta chef för fyra sektionschefer och en utvecklingssekreterare och tillsammans arbetar ni för hela vuxenutbildningsenheten. Vi arbetar i en komplex organisation, där du som enhetschef behöver kunna navigera dig fram på ett bra sätt för att lyckas med ditt uppdrag. Såväl egna utvecklingsmål som nationella krav innebär att enheten får allt större ansvarsområden i vuxenutbildningsorganisationen. Som enhetschefen är du länken mellan skolverksamheten och sektionschefsorganisationen. Rollen innebär även ett samordningsansvar för ett flertal övergripande processer inom t ex arbetsmiljö- och kris- och säkerhetsområdet, samt att aktivt finnas med i rektorsorganisationens utvecklingsarbete. Som enhetschef har du mycket kontakt med interna och externa parter och du lägger mycket tid på samverkan. 

Arbetsuppgifter du kommer arbeta med är att:

  • leda och bidra till att ytterligare utveckla en kompetent och högpresterande sektionschefsenhet
  • öka effektiviteten och värdet av den leverans som stödfunktionerna bidrar med till såväl medarbetare som elever
  • arbeta projektorienterat i nära samarbete med verksamheten, identifiera och prioritera utmaningar, analysera processer för att utveckla processer och arbetssätt
  • uppföljningsarbete i syfte att driva ett långsiktigt kvalitetsarbete
  • samordningsansvar för övergripande processer som rör hela vuxenutbildningen
  • leder samverkansgrupp.
Kvalifikationer

Krav:

  • kandidatexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
  • chefserfarenhet med personalansvar och erfarenhet av arbetsledning
  • erfarenhet av budgetansvar
  • erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete
  • erfarenhet av facklig samverkan alternativt fackliga förhandlingar
  • digital kompetens
  • mycket goda kunskaper i Officepaketet
  • mycket god svenska i tal och skrift
  • god engelska i tal och skrift.

Meriterande:

  • ledarutvecklingsprogram alternativt ledarutbildning
  • erfarenhet av att arbeta i en stor organisation
  • erfarenhet av samordning av större processer.

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du leder, motiverar och engagerar dina medarbetare för att effektivt nå era gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt kommunicerar tydligt och följer kontinuerligt upp dina medarbetares arbete. Du är uthållig och arbetar på tills projekt är avslutade eller att du uppnått ditt resultat. Vi ser att du talar klart, välformulerat och engagerat men du har också förmåga att lyssna och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du har förmåga att se din egen roll men ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och när du fattar beslut. Då vår verksamhet är flerdelad är det viktigt att du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera och lösa komplicerade problem. Rollen som enhetschef kräver att du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, och du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Som ledare är du trygg, stabil och har god självinsikt och du förhåller dig till ett sätt som är anpassat till situationen, samt kan skilja på det personliga och professionella.

 

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö erbjuder utbildningar på grundskolenivå och gymnasienivå, svenska för invandrare, utbildningar för elever med särskilda behov och även yrkeshögskoleutbildning. Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi utbildningar på distans eller i klassrum, på heltid eller deltid och dag- eller kvällsundervisning. Våra verksamheter ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats i ett professionellt och engagerat team med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet. På Komvux Malmö utbildar vi för framtiden!  

Vill du veta mer om Komvux? Besök: www.malmo.se/Komvux-Malmo 


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Övrigt
 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren