Säljrepresentant till välkända INR och Aspen

Om jobbet

Vill du arbeta med etablerade och välkända varumärken som står för premium och kvalité och inom ett segment som har mycket stor tillväxtpotential? Är du en person som gillar att arbeta med försäljning och att skapa långsiktiga och goda relationer? Har du dessutom ett starkt driv, arbetar målfokuserat och tar självständigt ansvar för ditt arbete då ska du definitivt läsa vidare då det här kan vara tjänsten för dig!

Information om uppdraget

Då en av medarbetarna i säljteamet för INR och Aspen kommer att ta en ny roll internt söker Academic Work nu för bolagens räkning en ny säljrepresentant som kommer att utgå från INRs Malmökontor. Bolaget tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativ badrumsinredning genom de starka nordiska varumärkena Aspen, INR och Sanka. Varumärkenas respektive bolag ingår i en koncern som går under samlingsnamnet Vanna Group. Tillsammans gör dessa varumärken att Vanna Group är marknadsledande i hela Norden inom badrumsinredning av hög kvalité.

Det finns två säljteam i bolaget och båda representerar INR och Aspen men där säljfokus är inriktat på två olika områden; återförsäljare samt projektmarknad. Aktuell tjänst är inriktad mot projektmarknad vilket innebär att du kommer jobba med B2B försäljning riktad mot byggbolag och däri med projekt som i första hand berör nyproduktion. Kunderna varierar från större rikstäckande byggbolag till mindre lokala. Då behovet av bostäder är stort och byggbranschen växer så det knakar, kommer du i den här tjänsten få en möjlighet att arbeta inom ett område där det finns stor potential och stora möjligheter att öka försäljningen.

Säljteamet för projektmarknad består av fem drivna och engagerade medarbetare som alla strävar mot samma mål. Aktuell tjänst finns i Malmö och därutöver finns det två säljrepresentanter i Jönköping, en i Stockholm och en som utgår från Skellefteå. Säljansvaret är fördelat på regioner där du kommer att ansvara för Skånedistriktet. Däremot finns många av kunderna över hela landet varpå säljarna i teamet har ett tätt samarbete över gränserna.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och INR/Aspens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos INR.

Arbetsuppgifter

Som säljrepresentant för INR och Aspen ansvarar du för försäljning och bearbetning av den Skånska marknaden. Du håller dig uppdaterad om vilka byggprojekt som bedrivs och som kommer att ske i regionen, samt träffar kunder för att presentera INR och Aspens koncept. Du kommer att få ta över en färdig kundstock men även arbeta med nykundsbearbetning i syfte att ta nya marknadsandelar. Ibland präglas säljet av korta beslutsprocesser men inte sällan är säljcykeln lite längre, särskilt när det handlar om större byggprojekt. Personer du träffar sitter ofta i beslutsfattande positioner och då alltifrån inköpspositioner till ägare av byggbolag.

Utöver ovan är du också kundernas kontaktperson under pågående projekt och utgör många gånger länken mellan kunden och INR/Aspen. I praktiken innebär det att du på daglig basis har kontakt med befintliga kunder och hjälper dem med att få fram information, besvarar allehanda frågor, tar fram offertunderlag och stöttar upp vid eventuella problem. Täta samarbeten med de andra interna avdelningarna är därför en del av din vardag.

Du kommer till exempel att:
 • Upprätthålla kundrelationer i befintlig kundstock
 • Vara uppdaterad på vad som händer i byggbranschen och arbeta med nykundsbearbetning
 • Hålla i produktutbildningar och agera rådgivande åt kunden
 • Driva kundens önskemål inåt organisationen och se till att kundens önskemål tillgodoses, säkerställa och koordinera leverans samt agera så snart något avviker
 • Arbeta för ett bra samarbete i säljteamet och tillsammans med dina kollegor uppnå önskat resultat
Resor i tjänst förekommer cirka 3-4 dagar i veckan men då kunderna finns i Skåneregionen sker dessa resor till största del över dagen, med få övernattningar.

Som säljrepresentant för INR och Aspen får du jobba nära byggbranschen som växer mycket och inte minst får du arbeta inom segmentet projektmarknad som i sig har otroligt stor tillväxtpotential. Bara de senaste åren har säljteamet vuxit med ett antal positioner och ambitionen är att de ska växa ännu mer. Genom att representera INR och Aspen får du arbeta med en produkt som är lätt att förstå sig på, men också med varumärken som är etablerade och välkända och som står för premium och kvalité. Så är du en person med ambition och som trivs med att självständigt driva ditt arbete framåt kan det här vara tjänsten för dig.

Vi söker dig som

Vi tror att du som söker har några års erfarenhet av försäljning alternativt att du har någon form av branscherfarenhet, antingen från bygg- och/eller badrumsbranschen. Har du erfarenhet från flera av dessa områden är det såklart meriterande.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid din personlighet och vi letar efter dig med starkt driv och som tar stort ansvar för ditt arbete. Detta gör du i både framgång och motgång men också för det gemensamma resultatet. På ett självständigt sätt strukturerar du upp ditt angreppssätt och driver ditt arbete och aktiviteter framåt mot önskat resultat. Du arbetar målfokuserat för att hitta nya affärsmöjligheter och tar med lätthet kontakt med nya potentiella kunder. Att arbeta utan i förväg fastställda rutiner och vägledning är något du trivs med och givetvis kan du fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Vi tror att en förutsättning för att du ska vara en framgångsrik säljrepresentant är att du har förmågan att planera, organisera men också prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. En annan viktig del är att du som person utstrålar trygghet och stabilitet men också att du vågar gå utanför din komfortzon då och då.

Flytande kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav för den här tjänsten, då i princip all kommunikation med kunder sker på svenska.

Övrig information
 • Sista ansökningsdag: 2016-12-18
 • Start: Januari alt. enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, region syd
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Louise Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

INR och Aspen utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer badrumsinredning för den nordiska marknaden genom de starka nordiska varumärkena Aspen, INR och Sanka. Tillsammans är vi marknadsledare för badrumsinredning av hög kvalité i Norden.

Vanna Group har ca 110 anställda och en omsättning på ca 370 MSEK. Huvudkontoret är beläget i Malmö och ytterligare kontor finns i Jönköping och Stockholm. Egna säljbolag finns även i Norge,Danmark och Finland. Vanna Group är ägt av private equity bolaget CapMan som innehar en majoritet på 86%.