Förskollärare till Österportskolan

Om jobbet

Till Österportskolan söker vi nu en legitimerad förskollärare/grundskollärare F-3. Ditt uppdrag är att stimulera elevernas utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning. Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bl.a. att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. På eftermiddagarna tjänstgör du även på fritidshemmet. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare alternativt F-3 lärare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av likande uppdrag. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem praktiskt i det dagliga arbetet. Du är uppdaterad med aktuell forskning inom ditt område. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Då Malmö stads skolor använder sig av Malmö Apps är det en stor fördel om du har erfarenhet av denna applikation samt om du har PIM 3. Vidare kräver arbetet att du är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Det är nödvändigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Kerstin Arvidsson, 0706-947257

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Österportskolan ligger mitt i staden med närhet till kultur och parker. Här går 460 elever varav ca 370 är inskrivna även på fritids. Arbetsklimatet är gott och vi har låg personalomsättning. Vi har höga förväntningar på oss själva, varandra och eleverna och erbjuder en skola med god kvalitet. Vi arbetar aktivt med vårt kvalitetsarbete för att hela tiden utveckla vår verksamhet och ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas så långt som möjligt. Vår vision är att eleverna skall ha en djup kunskap om sig själva och sin omvärld samt ha utvecklat sin initiativförmåga, kreativitet, lust att lära och ansvarstagande när de lämnar skolan.