Trä och metallslöjdslärare till Munkhätteskolan

Om jobbet

I tjänsten ingår att planera och genomföra väl förberedda lektioner i trä- och metallslöjd där elevernas prestationer och utvecklingsbehov bedöms. Du arbetar aktivt för att bidra till en god inlärnings- och arbetsmiljö, leder klassen och fångar elevernas intresse till lärande mot elevens och skolans mål. Vidare använder du dig av strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutvecklingen som den personliga utvecklingen. För elevens och gruppens utveckling samarbetar du med kollegor och övrig personal i arbetslag, konferensmöten och kompetensutveckling. I kontinuerliga möten med biträdande rektor förs dialog kring resultat och pedagogik. Du samplanerar med dina kollegor, framför allt i textilslöjd, och förväntas delta i skuggning i olika konstellationer. Utöver undervisning ingår mentorskap för ett antal elever i årskurs 7.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med behörighet i trä- och metallslöjd för åk 4-9. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbetet som lärare. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du arbetar för att utveckla din undervisning utifrån evidensbaserad forskning samt har god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av Google Apps for education. Du är trygg i dig själv och har inga svårigheter med att ta ledarskapet i klassrummet. Tydlig och god didaktik och pedagogik ligger dig varmt om hjärtat. Du brinner även för att leda och stimulera elever till goda studieresultat. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av bedömning för lärande. Precis som vi på Munkhätteskolan så tycker du det är viktigt med relationer och du har lätt för att samarbeta med både elever och vuxna. Det är även viktigt för dig att vara konstruktiv samt att sprida din kompetens och erfarenhet till andra. Du tycker också som vi att det är viktigt med analyser för att driva utveckling och resultat framåt. Vi förutsätter att du har en positiv elevsyn och ett professionellt förhållningsätt. Välkommen till oss!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Susanne Kristensen, 072-8877855

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Munkhätteskolan är en F-9 skola med cirka 500 elever. På Munkhätteskolan finns också Team Munkhättan som är en regional enhet för elever med fysisk funktionsnedsättning med egna specialpedagoger. Skolan är nyrenoverad så våra lokaler är mycket fina. Fritidshemmet har egna rymliga lokaler. Skolan har nya skolgårdar som ger möjligheter till många aktiviteter. Där finns bland annat multiarenor, spelplan, klätterställningar, gungor och gröna ytor.