Lärare 3-6 textilslöjd och trä- och metallslöjd till Mellanhedsskolan

Om jobbet

Till Mellanhedsskolan söker vi nu en legitimerad lärare med behörighet i ämnena textilslöjd och trä- och metallslöjd. Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Du drivs av ett tydligt fokus på elevernas måluppfyllelse, samt att utveckla slöjdämnet i hela dess omfattning. I ditt uppdrag ingår bl a att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med behörighet i ämnena textilslöjd och trä- och metallslöjd för 3-6. Det är meriterande om du är behörig i ytterligare ämnen. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Vidare kräver arbetet att du är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du ska ha dokumenterad förmåga att skapa goda relationer, bidra till ett gott samarbetsklimat och möta eleverna utifrån deras individuella förutsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där positiv inställning, lösningsfokus och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper. Det är nödvändigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte måste tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Mejla eller ring Lennie Stranne, 040-346585

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Mellanhedsskolan är en F-6 skola belägen nära strand och hav i de västra delarna av Malmö. Vi som jobbar på Mellanhedsskolan känner stor stolthet över våra insatser och vår arbetsplats. Kollegiet kännetecknas av en drivkraft och en positiv inställning till skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi månar alla om en god arbetsmiljö, arbetsglädje och hög måluppfyllelse. Som arbetsgivare ställer vi höga krav på våra medarbetares engagemang och egna ansvar för att uppnå en så hög kvalitet som möjligt på servicen i verksamheten. Som ett viktigt verktyg i skolans utvecklingsarbete och systematiska arbetsmiljöarbete genomför skolledarna kvalitetsdialoger med varje medarbetare vid ca tio tillfällen à 30 minuter under ett läsår.