Är du HKC´s nya operativa inköpare?

Om jobbet

HKC letar nu efter en driven operativ inköpare till deras inköpsteam i Malmö. På HKC blir du del av ett företag som befinner sig i en spännande och expansiv fas. Det är ett företag som arbetar med många välkända varumärken och ett bolag som präglas av stark entreprenörsanda och framåtlut. Så har du något års erfarenhet från inköpsarbete och vill få möjligheten att utvecklas vidare inom inköp och logistik, på ett grossistföretag, då ska du naturligtvis ta chansen att söka!

Information om uppdraget

Academic Work söker för HKC`s räkning en engagerad operativ inköpare till deras inköpsteam i Malmö.

HKC är en hälsogrossist med över 6500 produkter i lager inom bland annat hälsokost, vitaminer & mineraler, sport & träning, naturlig hudvård, kosmetik och ekologiska livsmedel, från cirka 500 varumärken. Bolagets kontor och lager ligger i nyrenoverade lokaler på Bulltofta i Malmö.

Bolaget expanderar och utvecklas i rask takt och söker nu en ny kollega till deras inköpsavdelning som vill vara med och bidra på deras resa. Teamet består idag av fem engagerade medarbetare varav två är operativa inköpare och tre kategoriansvariga. Som operativ inköpare kommer du ha en kombinerad roll där operativt inköp och registervård är i fokus, tillsammans med logistikrelaterade uppgifter och processer. Du kommer i den här rollen också samarbeta tät med de andra avdelningarna på HKC såsom sälj, inköp och marknad men inte minst deras lager.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HKC´s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos HKC.

Arbetsuppgifter

Som operativ inköpare på HKC kommer du arbeta i både inköps och logistikprocesser, stötta upp inköpsavdelningen med en variation av uppgifter men också bli tilldelad egna ansvarsområden. Du kommer bland annat arbeta med inköp av aktuella artiklar vilket bland annat innefattar avrop, kontakt med leverantörer och avvikelsehantering. Du kommer även ansvara för att kontrollera och följa upp lagersaldo och leveranskapacitet, samt ha ett helhetsansvar för att informationen i artikelregistrets underhålls och uppdateras.

Mer specifikt kommer du att:
 • Arbeta med inköp av artiklar, avrop och avvikelsehantering
 • Hantera och planera lagersaldo samt säkerhetsställa leveranskapacitet till lager
 • Uppdatera och underhålla artikelregister med produktinformation
 • Ta fram inköpsstatistik till kategoriansvariga. Genomföra inköpskalkyler och ta fram beställningsprognoser
 • Ha regelbunden kontakt med leverantörer för produktinformation
HKC letar efter någon med långsiktiga ambitioner inom företaget, som inte bara vill utvecklas i sin roll som operativ inköpare utan också vill följa med på deras spännande tillväxtresa framöver. Rollen passar dig som har ett starkt intresse för inköp- och logistikprocessen och är nyfiken på att lära dig mer om området!

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom inköp, logistik eller ekonomi
 • Har intresse och förståelse för inköps- och logistikprocessen
 • Har mycket goda kunskaper i Excel och övriga delar av Office-paketet
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
Det är meriterande om du:
 • Har något års erfarenhet från inköpsarbete, till exempel som inköpsassistent.
 • Har erfarenhet av ERP-system, exempelvis Jeeves
Självklart ser vi det som en stor fördel om du dessutom har ett intresse för hälsa, friskvård och idrott!

Du som söker har förmåga att arbeta strukturerat och tar självständigt ansvar för ditt arbete, men också för det gemensamma resultatet. Då du kommer arbeta med många leverantörer och vara involverad i många projekt samt verka i en växande organisation, ställer det krav på att du är flexibel och har förmåga att anpassa dig när förutsättningarna ändras. Det är även viktigt att du är lösningsorienterad och trivs med att engagera dig i eventuella avvikelser eller problem som dyker upp. En stor portion engagemang och driv är generellt något som HKC värderar högt och detta är såklart även tydliga drag hos dig som söker!

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2016-12-18

Start: Omgående, med viss hänsyn till uppsägningstid

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Plats: Malmö, Kirseberg

Kontakt: Rekryteringskonsult Louise Andersson

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

[HKC] (http://www.hkc.se) är Sveriges största grossist av hälsokost och kosttillskott. Företaget har funnits sedan 1938 och har en lång tradition i Sverige, idag levererar de även till flera länder i Europa. Deras utbud omfattar mer än 6500 produkter inom hälsokost, kosttillskott, vitaminer & mineraler, sport & träning, naturlig hudvård & kosmetik, ekologiska livsmedel, hushållsprodukter och mycket mer. De har en helhetssyn och arbetar både med grossistverksamhet och logistik.