Förskollärare sökes till Bastionens Förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Till två av våra arbetslag söker vi nu förskollärare som brinner för att skapa en tillgänglig, kreativ, lockande och hälsosam miljö för de yngsta, respektive de lite äldre barnen, tillsammans med engagerade barn och kollegor. Du får gärna brinna lite extra för bild, form, musik, dans, rörelse eller drama i både analoga och digitala former, samt ha tankar kring hur du genom olika estetiska uttrycksformer kan ge barnen möjligheter att upptäcka naturen, naturvetenskapen, språket och matematiken. Vi erbjuder * Friskvårdsbidrag * Kompetensutveckling * Stöd och inspiration av husets Förste Förskollärare * Nära samarbete med Malmö Högskola eftersom förskolan är Övningsförskola för studenter vid Förskollärarprogrammet. * Vi är i startgroparna till att inleda ett treårigt projekt i syfte att utifrån aktuell hjärnforsking utveckla en hjärnsmart pedagogisk miljö och en hälsosam arbetsmiljö för både barn och pedagoger. Vill du vara med från början, så sök dig till oss redan idag. * Förutom vårt centrala läge har vi tillgång till 2 lådcyklar som möjliggör längre utflykter. * Och för dig som är nyutexaminerad erbjuder vi en givande introduktionsperiod med mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Helen Sundin, 073-8521621

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Bastionens förskola ligger i förskoleområde Norr, väldigt nära Malmö Museum, centralstationen och Slottsparken. Vi finns i ett vackert renoverat K-märkt hus med fantastiska lokaler till varje avdelning samt gemensamt förskolebibliotek. I direkt anslutning till huset har vi en stor, härlig gård som vi håller på att utveckla. På Bastionen finns 7 avdelningar och vi har en inriktning mot Natur och Kultur. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska få möta och utveckla olika estetiska uttrycksformer, språk och berättande, kopplat till ett för dem meningsfullt innehåll. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som verktyg för att utforska, utvärdera och utveckla vår verksamhet systematiskt.