Socialsekreterare med inriktning på mentorskap och introduktion

Om jobbet

I rollen ansvarar du för att samordna introduktionen för nya medarbetare inom enheten ekonomiskt bistånd samt handleda nyanställda men även vara ett stöd för de som arbetat en längre tid. Inom enhet ekonomiskt bistånd finns team med inriktning på mottag av nya ärenden, arbetsmarknad, rehab och barnfamilj. Introduktionen för nya medarbetare på enheten ekonomiskt bistånd, ska anpassas efter medarbetarens behov och socialsekreteraren har i uppdrag att vara mentor under en längre tid för de nyanställda. Som socialsekreterarare inom ekonomiskt bistånd arbetar du med att utreda och bedöma rätten till försörjningsstöd i enlighet med SoL samt ta emot klientbesök, upprätta, genomföra och följa upp genomförandeplaner på väg till självförsörjning. Det kvalificerade arbetet ska präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättsäkerhet och detta vill vi kvalitetssäkra genom att anställa en socialsekreterare som ska ge stöd till våra nyanställda medarbetare. Tjänsten är organisatoriskt placerad under enhetschefen och kommer att innebära ett nära samarbete med sektionschefer inom enheten ekonomiskt bistånd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet från samtliga verksamhetsområden inom ekonomiskt bistånd samt en längre erfarenhet av yrket. Ett krav är att du har socionomexamen samt god kännedom om gällande lagstiftning. Arbetet kommer att präglas av ett nära och tätt samarbete både inom enheten och med andra enheter vilket är en förutsättning för att vi tillsammans ska lyckas med vårt uppdrag. Du har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor samt anser att mötet med klienter är viktigt. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och har en drivkraft att dela med dig av dina kunskaper och din kompetens. Du är flexibel, initiativtagande och strukturerad samt trygg i din roll som kunskapsförmedlare. Du har tidigare vana att använda behjälpliga verktyg, program och dokumentationssystem så som Procapita. Du utrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har god kännedom om Malmö stads rutiner och riktlinjer. Grundkunskap i MI och FIA är meriterande.

Vi tillämpar löpande urval och kallar till intervju under ansökningstiden. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Vildana Basic, 040-34 02 42

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsområde Norr sträcker sig från Västra hamnen i väst till Valdemarsro i öst. Stadsområde Norr har drygt 1000 anställda till sina 68 000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Norr ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Stadsområde Norrs verksamhet för Individ- och Familjeomsorg omfattas av ca 150 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Vi söker nu en engagerad socialsekreterare med fokus på att introducera och vara mentor för nya medarbetare inom enheten ekonomiskt bistånd.