Är du skolsköterska med fokus på utveckling?

Om jobbet

Som skolsköterska på Startskolan arbetar du nära dina två skolsköterskekollegor och mottagningssköterskan. Du arbetar i team med övriga kollegor i EHT där det hälsofrämjande och förbyggande arbetet står i fokus. Du arbetar utifrån gällande lagstiftning och har dokumentationsskyldighet enligt lag. Hälsosamtal, hälsoundervisning samt hälsokontroller utförs utifrån ett salutogent och lösningsorienterat förhållningssätt. I dina arbetsuppgifter ingår det även att du deltar vid läkarmottagning, har öppen mottagning, utför vaccinationer och deltar i skolans förebyggande arbete. Du har kontakter med elever och ibland vårdnadshavare i exempelvis elevhälsoarbete där du stimulerar, motiverar och tillför medicinsk kompetens. Dessutom ingår det i din roll att samverka med andra professioner internt och externt.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Du har minst fem års yrkeserfarenhet och är trygg i din yrkesroll. Vidare är det meriterande om du tidigare har undervisat och arbetat med förebyggande hälsoarbete med unga vuxna, har utbildning i folkhälsovetenskap, erfarenheter av arbete i mångkulturell miljö samt har jobbat med elever i behov av särskilt stöd. Vi arbetar i journalsystemet PMO, därav ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i systemet men detta är inget krav. Du behärskar det svenska språket väl, såväl i tal som skrift och det är förtjänstfullt om du talar andra språk. För att trivas i rollen som skolsköterska på Startskolan är du säker, ansvarsfull och noggrann i ditt arbete. Du är självgående samtidigt som du är van och har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper. Dessutom gör din goda kommunikativa förmåga att du med lätthet och lyhördhet skapar och underhåller goda relationer med såväl elever, kollegor och externa samverkanspartners. Du har som oss ett brinnande intresse för unga vuxna och löser dagliga problem och akutsituationer med stor initiativrikedom och vid behov anpassar den utifrån den enskilda elevens förutsättningar. Välkommen med din ansökan!

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Johan Ahlström, 0723-537482

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. Startskolan har sin verksamhet på Värnhemsskolan och på Norra Sorgenfri gymnasium. Startskolan tar emot nyanlända ungdomar i åldern 15-19 år och har i dagsläget ca. 500 elever men växer ständigt. Utbildningen syftar till att ge ungdomarna goda kunskaper i svenska och till att förbereda dem för fortsatta gymnasiestudier. Startskolan befinner sig just nu i en förändringsfas och vi söker dig som vill vara med och utveckla startskolans verksamhet. Språket är nyckeln till framtiden. Startskolan ger eleven nyckeln!