Handläggare till Region Syd för visstidsanställning

Om jobbet

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning nu handläggare till deras enheter i Region Syd inom bland annat asylprövning, tillstånd, mottagning och ansökning. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder Migrationsverket ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare på Migrationsverket är varierande och innebär i olika utsträckning kontakter med sökande, både i form av bemötande över receptionsdisk eller genom enskilda samtal i besöksrum. I dina arbetsuppgifter ingår att utreda, handlägga, föredra och inom vissa processer även att skriva beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Du ger information till sökande och besvarar frågor från allmänheten och myndigheter. Du medverkar också i intern och extern utbildning samt deltar aktivt i utvecklingsarbetet på enheten och ger förslag till metodutveckling. Du ingår i ett av enheternas team med teamledare, beslutsfattare, handläggare och assistenter. Du har en daglig dialog och återkoppling om verksamhetens resultat, målsättning och resursfördelning inom teamet.

Vi söker dig som

Du har akademisk utbildning med juridisk-, statsvetenskaplig-, samhällsvetenskaplig-, eller beteendevetenskaplig inriktning. Det är mycket meriterande med en utbildningsinriktning mot juridik och meriterande med en statsvetenskaplig utbildningsinriktning.

Du har kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden och det är meriterande med kunskap inom tillämplig lagstiftning. Du har även en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt goda kunskaper i Officepaketet. Meriterande med kunskaper i intervju- och samtalsmetodik. Givetvis har du ett stort intresse för Migrationsverkets verksamhetsområde och en stor motivation för tjänsten som handläggare.

Som person är du strukturerad och van att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är trygg, stabil och visar självinsikt. Vidare så sätter du relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Din samarbetsförmåga är god, du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.
* För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar

Migrationsvereket tillämpar individuell lönesättning.
Anställningsform: Visstidsanställning 6 månader, eventuellt med möjlighet till förlängning
Placeringsort: Primärt Malmö, men även andra orter inom Region Syd (Kristianstad, Karlskrona, Kalmar, Växjö, Högsby) kan bli aktuella.
Tillträde: 2017-01-16
Sista ansökningsdag: 2016-12-12

Kontakt

För ytterligare information kring tjänsten kontakta verksamhetsexpert Anneli Jacobsson på [anneli.l.jacobsson@migrationsverket.se](mailto: anneli.l.jacobsson@migrationsverket.se)
För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Anders Larsson, Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Jobbfakta
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html