Om jobbet

Som kurator på Startskolan medverkar du till att eleverna får en så god utveckling som möjligt och skapar miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. En viktig del i ditt arbete är att stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till individuellt stöd när du ser behov av detta. Du kommer vara en del av Startskolans elevhälsoteam där skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, specialpedagog och speciallärare och rektorer ingår. Vi samarbetar gärna och ofta med varandra och ser våra olika erfarenheter och kompetenser som en stor styrka i utvecklingen av elevhälsoarbetet. I din roll samarbetar du aktivt med vårdnadshavare, lärare samt andra myndigheter såsom migrationsverket, socialtjänsten, BUP, polisen och Individ och familj. Som kurator på Startskolan medverkar du i skolans värdegrunds- och likabehandlingsarbete och ingår i nätverk på förvaltnings- och stadsnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen och två års erfarenhet av att arbeta med socialt arbete mot barn och ungdomar samt har god vana av att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med nyanlända elever på språkintroduktion, SFI eller Komvux och du har förhoppningsvis undervisat och arbetat hälsofrämjande med ungdomar eftersom det är en stor del av Startskolans vision för det framtida hälsoarbetet. Vidare i din roll som kurator skapar du nya idéer, är noggrann och väl medveten om och mån om att stödja elevernas utveckling mot sina mål. För att lyckas i din roll som kurator på Startskolan arbetar du såväl med hög grad av självständighet som tillsammans med dina kollegor i elevhälsoteamet är ditt förhållningssätt inriktat på att söka och nyttja varandras styrkor för att på bästa sätt hjälpa eleven. Du är trygg i din profession och i ditt arbete visar du intresse och förståelse för elever och kollegor. Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Johan Ahlström, 0723-537482

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. Startskolan ligger fysiskt placerad på Värnhemsskolan på Kungsgatan 44 i Malmö. Startskolan tar emot nyanlända ungdomar i åldern 15-19 år och den beräknas att ha ca. 700 elever i augusti 2016. Utbildningen syftar till att ge ungdomarna goda kunskaper i svenska och till att förbereda dem för fortsatta gymnasiestudier.