Studie- och yrkesvägledare sökes till Startskolan!

Om jobbet

Som studie-och yrkesvägledare på Startskolan vägleder och informerar du eleverna vad gäller gymnasieval, praktikanskaffning och eftergymnasiala studier. I detta ingår såväl individuell studie- och yrkesvägledning som vägledning i grupp där du motiverar den vägledde till att fatta väl underbyggda val. Du har specialkunskap om utbildningsområdet samt inom yrkesområdet och bedriver en nära samverkan med andra skolor och relevanta parter utifrån ungdomarnas behov. Du kommer vara en del av Startskolans elevhälsoteam där skolsköterska, kurator, specialpedagog och speciallärare samt rektorer ingår. Vi samarbetar gärna och ofta med varandra och ser våra olika erfarenheter och kompetenser som en stor styrka i utvecklingen av elevhälsoarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett brinnande intresse och engagemang för unga vuxna. Du är starkt lösningsfokuserad och löser dagliga problem med stor initiativrikedom och flexibilitet för att kunna anpassa utifrån den enskilda elevens förutsättningar. Dessutom har du lätt för att samarbeta vilket bidrar till att du skapar och underhåller goda relationer med såväl kollegor som externa samverkanspartners. Du har en studie-och yrkesvägledarexamen (motsvarande 180 hp) och två års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande att du tidigare har undervisat och arbetat med förebyggande hälsa med unga vuxna samt arbetat med nyanlända elever på Språkintroduktion, SFI eller Komvux. Du behärskar det svenska språket väl, såväl i tal som skrift och det är förtjänstfullt om du behärskar andra språkkunskaper såsom engelska, arabiska, dari, somaliska eller annat stort världsspråk.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Johan Ahlström, 0723-537482

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi nästan 2 000 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ger kraft att växa. Startskolan har sin verksamhet på Värnhemsskolan och på Norra Sorgenfri gymnasium. Startskolan tar emot nyanlända ungdomar i åldern 15-19 år och har i dagsläget ca. 500 elever. Utbildningen syftar till att ge ungdomarna goda kunskaper i svenska och till att förbereda dem för fortsatta gymnasiestudier. Språket är nyckeln till framtiden. Startskolan ger eleven nyckeln!