Financial Controller

Bona · Ekonomi · 20 dec

Om jobbet

Är du intresserad av att arbeta i ett framgångsrikt och expansivt företag med ett starkt varumärke? Vill du arbeta nära organisationen i en spännande och utvecklande roll? Då är rollen som Financial Controller hos Bona något för dig.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Lagerredovisning och produktkalkylering
  • Avstämning av anläggningstillgångar
  • Boksluts-, prognos- och budgetarbete
  • Rapportering av månadsbokslut och årsbokslut
  • Delaktig i utveckling av affärssystem och rapporteringsverktyg samt ekonomifunktionens rutiner
  • Support till dotterbolag
I tjänsten som Financial Controller är du en del av ekonomiavdelningen i koncernens moderbolag Bona AB. Du rapporterar till ekonomichefen som du även har ett tätt samarbete med.

Du arbetar självständigt inom dina ansvarsområden men samarbetar även med kollegor inom ekonomiavdelningen såväl som med andra avdelningar och dotterbolag för att hitta lösningar och förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom med 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från ett tillverkande företag. Du har goda kunskaper i redovisning. Du har även goda kunskaper i Excel och ett intresse för system och tekniska lösningar. Erfarenhet av SAP är meriterande. I arbetet förekommer svenska och internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en analytisk, strukturerad, lösningsorienterad, serviceinriktad och kommunikativ person som på ett prestigelöst sätt tar dig an ditt arbete. Du trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll där du interagerar med övriga funktioner och avdelningar. Du är handlingskraftig och kan driva processer framåt i olika projekt och samarbeten på ett kvalitetssäkert men ändå effektivt sätt.

Bonas värderingar är professionalism, innovation, engagemang och respekt och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Vill du vara med på en utmanande och utvecklande resa med Bona är du varmt välkommen med din ansökan, sök snarast då vi arbetar med löpande urval. I denna rekrytering samarbetar Bona med SJR in Scandinavia. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om företaget

Bona arbetar sedan 1919 med produkter för behandling av trägolv och är idag ett globalt företag med huvudkontor i Malmö och produktionsenheter i Sverige, Tyskland, USA och Kina. Vi är aktiva i mer än 80 länder och har dotterbolag i 18 länder. År 2015 var omsättningen över 2 miljarder SEK. Vi lägger ner vår själ i att ta fram det bästa i världens alla trägolv och har ett komplett produktsortiment för trägolvets hela livslängd, från installation till underhåll och renovering. Bona utvecklar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter, slipmaskiner och slippapper. Produkterna marknadsförs och säljs till såväl hantverkare och trägolvstillverkare som direkt till konsument. Genom innovation, professionalism, engagemang och respekt bygger vi vårt samarbete med partners, kunder och medarbetare. Bona har ett starkt miljöfokus och är ett ISO 9001- och 14001-certifierat företag. Läs mer på www.bona.com.