Medarbetare till stadsbibliotekets barn- och ungdomsverksamhet

Om jobbet

DIGITAL UTFORSKARE Stadsbiblioteket söker en digital pedagog för att utforska metoder för digitalt skapande och berättande tillsammans med barn. Ditt uppdrag blir att uppmuntra barnens lust att lära, skapa och berätta med stöd av digitala redskap och ny teknik. Du kommer att möta många människor, fungera som en vägvisare och vara ett praktiskt stöd för bibliotekets besökare. Du blir navet i enhetens arbete med digitalt skapande tillsammans med barn. Tillsammans med dina kollegor sätter ni barnen och berättelserna i centrum. Du förväntas också stötta och inspirera dina kollegor i deras digitala resor. Parallellt med att du leder digitala workshops arbetar du i den dagliga verksamheten på barnavdelningarna. Tjänsten innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är visionär och som sätter barnens behov främst. Hur du interagerar med barn och att du tycker det är roligt är otroligt viktigt. Du är förändringsbenägen, innovativ och konstruktiv. Du får saker och ting gjorda och klarar av att leda dig själv mot uppsatta mål. Du har en stark pedagogisk ådra som gör att både malmöbarn och kollegor inspireras och vill lära mer och utvecklas tillsammans med dig. Din nyfikenhet gör att du ständigt lär nytt vilket gör dig till en inspirerande kompis för Malmös barn och unga på deras pedagogiska upptäcksfärder. Du ska ha: - högskoleexamen från exempelvis pedagogisk/medieutbildning/IT-utbildning/ ABM eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet, varav minst ett år dokumenterad erfarenhet av arbete med barn och unga. Du ska kunna svenska och engelska i tal - du ska kunna något av Malmös stora språk, till exempel arabiska, persiska, romani eller somali i tal. Ange vilka språk du behärskar samt till vilken grad vid ansökningstillfället. Det är meriterande om du: - har erfarenhet av att arbeta med barn och delaktighet. - har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med digitala inslag. - har B-körkort. Eftersom tjänsten innebär arbete med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras av arbetsgivaren.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Aditro recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Stefan Wahlstedt, 0708-10 20 06

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadsbiblioteket är med sina ca 3000 dagliga besökare en av Malmös mest omtyckta kulturinstitioner. Vi vill skapa ett gränsöverskridande bibliotek som berör och betyder något i många människors liv. Stadsbibliotekets enhet för barn och unga rymmer Balagan (9-13 år), Biblioteksbussen, ungdomsverksamheten och den nyligen öppnande Kanini (den nya avdelningen för 0-8 år). Eftersom vi tror på mångfald som ett medel för att göra biblioteket till en välkomnande mötesplats behöver vi vara många olika sorters karaktärer som jobbar här, med många olika språk. För att trivas hos oss tror vi att du har en genuin respekt för barn och unga människor. Du är alltid intresserad av att lära dig något nytt, gärna tillsammans med, eller av, barn.