Controller med inriktning fastigheter sökes till Förskoleförvaltningen

Om jobbet

Ekonomienheten ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Vi är även en stödfunktion åt verksamhet, förvaltningsledning och nämndens politiker. Du kommer att arbeta på enhet som har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Redovisningsarbetet löser våra skickliga kolleger på grundskoleförvaltningen i vår gemensamma redovisningsfunktion. Som controller med inriktning mot fastigheter arbetar du med budget, uppföljning och analyser. Förvaltningens årliga lokalbudget uppgår till en halv miljard kronor. Arbetsområdet är viktigt för förvaltningen som helhet, både för att skapa goda förskolemiljöer och för att hantera begränsade resurser. I ditt uppdrag är du ett stöd till våra två lokalenheter och du förutsätts även bidra till förvaltningens långsiktiga planering. I tjänsten ingår också budget och prognos för förvaltningens investeringar. I ditt uppdrag ingår också att hantera vår interna ersättningsmodell för lokalkostnader och en kunskap om verksamheten blir därför viktig. Du ska också vara ett stöd till såväl projekt- som lokalsamordnare i deras arbete med projekt och löpande förvaltning. Den långsiktiga utvecklingen av förvaltningens lokalkostnader påverkas av hur väl vi kan anpassa lokalbeståndet till stadens befolkning och behov. Du kommer därför delta i och driva utredningar, ta fram ekonomiska rapporter och statistik såväl för enheterna som för förskoleförvaltningen som helhet. Funktionen är i en uppbyggnadsfas vilket innebär stora möjligheter att utveckla rutiner och processer. Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag, med stort utrymme för egna initiativ. Du kommer arbeta med härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt. En bonus är att vi under januari 2017 kommer flytta in i helt nyrenoverade lokaler i centrala Malmö. "Uven" som vårt nya hus kallas finns mittemot Stadshuset och adressen är Lugna gatan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser det som meriterande om du har en fastighetsekonomexamen. För att vara rätt för tjänsten ser vi att du har flera års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi utgår från att du kan arbeta självständigt och ta eget ansvar men måste också trivas med att arbeta gemensamt och i team. Tjänsten kräver god kommunikativ, social och pedagogisk förmåga. Du är strukturerad, noggrann, analytisk och initiativrik. Du förväntas aktivt arbeta med vidareutveckling och att kontinuerligt förbättra arbetsrutiner och metoder inom ditt ansvarsområde. Du ska ha en grundläggande förståelse för företagsekonomi och löpande redovisning. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper, framförallt i Excel, och gärna erfarenhet av Raindance och Qlikview. Tjänsten kräver också mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Låter detta som en tjänst för dig? Vi ser fram mot att läsa din ansökan! Urval sker löpande under ansökningstiden.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Controller
Kontakt

Ring Agneta Sjölund, 0729-740302

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,6 miljarder kronor. Förvaltningen bildades 2013 och har ett viktigt uppdrag att utveckla förskoleverksamheten. Sedan maj 2016 har förvaltningen genomgått en organisationsutveckling som bland annat förändrat ledningsstrukturen. Förvaltningen har fem utbildningschefer, 56 förskolechefer, 130 biträdande förskolechefer och 120 förste förskollärare. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa Barnens Bästa Förskola! Ekonomiavdelningen är en av fyra stabsavdelningar inom förskoleförvaltningen. Avdelningen består av tre enheter; ekonomienhet, enhet för lokalplanering samt enhet för fysiskt stöd. Tillsammans är vi nästan 60 medarbetare på avdelningen. Till vår ekonomienhet söker vi nu en controller med intresse och kunskap inom fastighetsekonomi.