Elevassistenter till Rörsjöskolan

Om jobbet

Till skolan söker vi nu elevassistenter till elever i årkurs 1-4. Framförallt stöd i socialt samspel. Stödja och hjälpa eleven för att utveckla förmågan att delta i aktiviter och lek under raster och samt arbeta för att öka motivation till skolarbete. Tjänsten kan kombineras med arbete på fritidshem. Som elevassistent är din uppgift att stödja och hjälpa eleven för att utveckla förmågan att delta i undervisning, aktiviteter och lek tillsammans med andra elever i grupp. Du kommer även delvis att genomföra aktiviteter och övningar enskilt med eleven som är i behov av stöd.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har pedagogisk utbildning gärna med inriktning på elever i behov av stöd. Har du läst kurser inom pedagogik, socialt samspel och specialpedagogik är det meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet som elevassistent eller pedagog samt erfarenhet av elever med lågaffektivt bemötande. Som person är du lugn, tydlig och har ett stort tålamod. Du är strukturerad, flexibel med hög grad av initiativförmåga. Du måste kunna motivera och engagera eleven till skolarbete samt kunna hantera elev med utåtagerande beteende. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet på dig som söker utifrån den enskilde elevens behov. Vi ser gärna manliga sökande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Ida Karlsson, 040-34 67 46

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Rörsjöskolan finns mitt i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Skolans personal har ett nära samarbete för att göra elevernas dag enhetlig och trygg. Skolan är fyr- parallellig med i dagsläget ca 400 elever. Vi planerar för ny byggnad och ett utöka elevantal inom de närmaste åren.