Modersmålslärare för undervisning i danska

Om jobbet

Modersmålsundervisning i grundskolan och gymnasieskolan. I arbetsuppgifterna ingår även studiehandledning inom olika ämnesområden. Vi planerar också för digital studiehandledning. Kartläggning av elevens kunskaper kan vara en del i arbetet med eleverna. Även prövningar inom modersmålet kan ingå.

Kvalifikationer
Lärarexamen och goda kunskaper i svenska såväl muntligt som skriftligt. Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i danska språket. För tillsvidaretjänster gäller krav på svensk lärarexamen alternativt utländsk lärarexamen som bedömts likvärdig med svensk enligt Högskoleverket. Har du dessutom svensk lärarlegitimation är detta meriterande. God samarbetsförmåga och lätt att skapa kontakter då arbetet sker ute på grundskolor och gymnasieskolor. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse. Du klarar av utmaningar, deltar i Språkcentralens aktiviteter och kurser. I samband med intervjun kommer en skriftlig uppgift att göras på svenska och modersmålet. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument och kunna omsätta dessa i det praktiska arbetet. Du har god datorvana.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Suzanne Hörle, 0729 613473

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Språkcentralen ingår i avdelning Samordning och stöd. Vi organiserar Malmö stads arbete med inskrivning, kartläggning samt studiehandledning av nyanlända barn och elever. Vi bedriver modersmålsundervisning för elever i grundskolan och gymnasieskolan. Språkcentralen omfattar även mottagningsskolan Mosaik där vi bedriver undervisning för elever i årskurs 7-9. Inom Språkcentralen arbetar ca 260 lärare varav 220 modersmålslärare. Modersmålslärarna undervisar 12 000 elever i 49 olika språk. Vi söker nu 2 modersmålslärare för undervisning i dari