Förskollärare/lärare i f-klass till Augustenborgsskolan

Om jobbet

Du kommer arbeta i Förskoleklass tillsammans med övriga förskollärare. Tillsammans planerar ni verksamheten utifrån Läroplanen. Ni utgår från elevernas kunskaper och bygger på dem. Du kommer ha huvudansvar för en grupp elever men samarbetar med dina kollegor i teman. Du följer kontinuerligt upp elevernas kunskaper och dokumenterar dessa för att synliggöra lärandet.

Kvalifikationer
Du är förskollärare och meriterande är om du även är legitimerad lärare för de yngre åren. Du har en positiv elevsyn och arbetar både på individ- och på gruppnivå i din undervisning. Du har ett tydligt ledarskap och förmåga att bygga goda relationer. Vidare ingår du i ett arbetslag och behöver ha en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan driva processer som utvecklar verksamheten. Många av våra elever har ett annat modersmål än svenska och du behöver därför ha god kännedom om att arbeta språkutvecklande med flerspråkiga barn. Meriterande är om du har god kunskap om genrepedagogik. Vi arbetar med ASL och har en hög datortäthet vilket ställer krav på god IT-kompetens. Du har höga förväntningar på eleverna. Förskoleklassåret är betydelsefullt. Här läggs grunden för elevernas fortsatta skolgång. Du väcker deras nyfikenhet och lust att lära samtidigt som du har en tydlig struktur och tydliga ramar. Vi söker en positiv person som gillar utmaningar.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ulrika Prössel Eriksson, 040-34 91 31

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Augustenborgsskolan är en F-9 skola i ett mongkulturellt område. Vi har ca 700 elever med tillhörande Rosenholmsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Skolorna tillhör utbildningsområde Söder. Augustenborgsskolan har musikprofil och arbetar med ett pulsträngingsprojekt. På Augustenborgssskolan har personalen hög kompetens inom IKT och skolan har ett mediatek som vi är stolta över. Skolan är inne i ett förändringsarbete för att skapa varje elevs och medarbetares bästa skola.