Förskollärare i förskoleklass till Högaholmsskolan

Om jobbet

Högaholmsskolan söker nu en förskollärare alternativt grundskollärare med behörighet för förskoleklass. Du ansvarar för att planera, genomföra, utvärdera samt förbättra förskoleklassverksamheten och fritidshemsverksamheten. I fritidshemmet arbetar du då förskoleklassverksamheten är slut för dagen. Du utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov och främjar allsidiga kontakter och social gemenskap. Vidare stimulerar du elevernas utveckling och lärande samt förbereder dem för fortsatt utbildning. Du utvecklar en undervisning som främjar alla elevers utveckling och lärande utifrån deras olika förutsättningar och behov.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad förskollärare alternativt grundskollärare F-3. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete, och ser möjligheter snarare än hinder. Du är tydlig, målinriktad och har en bra relation till elever, föräldrar och övrig personal. Vidare har du god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du har en god förmåga att leda och organisera arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö. Du har även en god förmåga att bedöma barnens utvecklingsnivå. Det är önskvärt att du behärskar digitala verktyg och vi ser gärna att du har erfarenhet av digitala verktyg i undervisningen. Vi förutsätter att du har ett professionellt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Välkommen till oss!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anders Lassnack, 073-447 36 13

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Högaholmsskolan är en mångkulturell F-6 skola med ca 330 elever belägen mitt i gröna Lindängen. Organisatoriskt är grundskolan uppbyggd i två parallella spår. På skolan finns en väl utbyggd förberedelseklassverksamhet för nyanlända elever.