Studie och yrkesvägledare till Sofielundsskolan och Malmö Idrottsgrundskola

Om jobbet

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare (SYV) till Sofielundsskolan med del av sin tjänstgöring på Malmö idrottsgrundskola. I arbetsuppgifterna ingår vägledning i grupp och med enskilda elever. Du ska kunna informera och vägleda om gymnasieutbildning, yrkesmöjligheter, framtida arbetsmarknad samt vilja stimulera elevens intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med undervisande lärare i de olika årskurserna i ett F-9 perspektiv. I tjänsten ingår även ansvar/planering inför praoperioder. Du ingår i skolornas elevhälsoteam.

Kvalifikationer
Du har studie- och yrkesvägledarexamen med erfarenhet inom utbildning på grundskolenivå. Du har vana att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, proaktiv och har ett coachande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du känner igen dig i följande: - Självgående - Ansvarstagande - Social och utåtriktad - Flexibel - Förtroendeingivande Vi förutsätter att du har en positiv elevsyn och ett professionellt förhållningssätt. Välkommen till oss!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Marie Wesén, 0709-152356

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola. Sofielundsskolan är en F-9 skola och ligger i utbildningsområde Innerstaden. På Sofielundsskolan arbetar idag fyra speciallärare/specialpedagoger. Vi har en positiv elevsyn och höga förväntningar. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt i alla verksamheter då vi har en språklig mångfald hos eleverna. Det kollegiala lärandet är centralt för alla på skolan, vi lär av och med varandra för att utveckla verksamheten. Skolan arbetar med flerlärarskap i klassrummet. Det innebär att eleverna har tillgång till flera lärare i undervisningen och att lärarna stöttar varandra i planeringen och genomförandet av lektionerna. Man bär inte ensam ansvaret för dokumentation och kontakt med hemmet, utan delar ansvaret med en eller flera kollegor. På skolan arbetar även två kuratorer, skolsköterska, SYV, skolbibliotekarie, en logoped och en IKT-pedagog. På skolan finns det nio förstelärare som arbetar aktivt med skolans utvecklingsarbete. Vi har samarbete med det omgivande samhället genom ex olika odlingsnätverk och Malmö Kulturskolas "El Sistema", för att eleverna ska få möjlighet att lära med alla sinnen. På vår skola kan du få möjlighet att arbeta med elever i olika verksamheter, då vi även har autismverksamhet. Vi kan erbjuda dig en inspirerande arbetsplats där vi sätter eleven i fokus. Alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar och elever skapa en god verksamhet med hög kunskapsnivå och stor social kompetens som ger våra elever de bästa försättningar för att klara sig bra i livet. Det är du, som här tillsammans med oss, kan göra skillnad varje dag!